مهاجرت به کانادا از طریق ویزای دانش آموزی

مهاجرت به کانادا از طریق ویزای دانش آموزی

یک از روش‌های مهاجرتی به کانادا، مهاجرت از راه تحصیل و دریافت ویزای تحصیلی است. شرایط، هزینه ها و مراحل مهاجرت به کانادا از طریق ویزای دانش آموزی را بخوانید.
عناوین مقاله

ویزای دانش‌آموزی کانادا، یکی از انواع ویزاهای موقت کاناداست که به افراد زیر 18 سال (در برخی از استان‌ها 19 سال) اجازه‌ی ورود و تحصیل در مدارس کشور کانادا را می‌دهد. البته این نوع ویزای تحصیلی کانادا با ویزای دانشجویی تفاوت‌هایی دارد که در این مقاله راجع به مراحل، شرایط و پروسه‌ی دریافت ویزای دانش آموزی کانادا صحبت خواهیم کرد.

یک از روش‌های مهاجرتی محبوب به کانادا، مهاجرت از راه تحصیل و دریافت ویزای تحصیلی است. در بخش مهاجرت تحصیلی به کانادا، مسیر مهاجرت به کشور کانادا از راه تحصیل را به‌طور مفصل توضیح دادیم و گفتیم که برای دریافت مجوز تحصیلی یا استادی پرمیت و ویزای تحصیلی، فرد متقاضی بسته به اینکه چند سال دارد یا در چه مقطعی درس می‌خواند، می‌تواند از دو مسیر ویزای دانش‌آموزی یا ویزای دانشجویی، برای مهاجرت به کانادا از طریق ویزای دانش آموزی اقدام کند.

سیستم آموزشی پیشرفته، معلمان سطح بالا و امکانات ورزشی، رفاهی، فرهنگی مدارس، دانش‌آموزان و والدین بسیاری را برای مهاجرت به کانادا از طریق تحصیل دانش آموزی ترغیب می‌کند. دانش‌آموزان برای تحصیل در این کشور باید شرایط و مدارک خاصی را فراهم کنند که مهم‌ترین آن دریافت ویزای دانش آموزی است.

در این مطلب، بسیاری از موضوعات مرتبط با مهاجرت به کانادا از طریق ویزای دانش آموزی را توضیح داده‌ایم و اطلاعات مفیدی درخصوص شرایط تحصیل در مقاطع ابتدایی و دبیرستان در کانادا، شرایط اخذ ویزای دانش آموزی کانادا، هزینه تحصیل در دبیرستان های کانادا، اقامت دانش آموزی کانادا و مزایای دیپلم کانادایی را ارائه داده‌ایم.

سیستم آموزشی کشور کانادا

در کانادا کودکان به شکل اختیاری می‌توانند وارد دوره‌ی مهدکودک بشوند، اما ماجرا برای تحصیل در مدارس فرق دارد. به عبارت دیگر، تحصیل برای تمام کودکان از کلاس اول دبستان تا پایان دوره‌ی دبیرستان (Kindergarten through Grade 12 یا به اختصار K-12) اجباری است. این دوره از حدود 6 یا 7 سالگی آغاز و طول این دوره بسته به هر استان یا منطقه ممکن است بین 11 تا 12 سال متغیر باشد.

سیستم آموزشی کشور کانادا تحت نظارت یک سیستم کلی و مرکزی نیست یا به عبارت دیگر دولت فدرال، وزارت آموزش ندارد، بلکه هر استان یا منطقه سیستم و وزارت‌خانه‌ای مجزا برای آموزش دارد، اما شاید جالب باشد بدانید که هرچند به دلیل مرکزی نبودن سیستم آموزش، بخشی از سیاست‌ها و استاندارد‌های آموزشی هر استان یا منطقه با دیگری متفاوت است. اما تمامی این سیستم‌های آموزشی به نحوی باهم مشترک هستند. دلیل این تشابهات نیز ساختار ابتدایی این سیستم است که در سده‌ی 1800 میلادی پایه‌ریزی شد.

موسسه درنای آبی

قبل از تصمیم‌گیری، حتما از کارشناسان مشاوره بگیرید.

متخصصان درنای آبی در خدمت شما هستند:

با اتمام دوره‌های 12 ساله‌ی تحصیل که شامل دو مقطع کلی ابتدایی و دبیرستان است، فرد محصل مدرک دیپلم دبیرستان را دریافت می‌کند. اتمام این دوره‌ی 12 ساله و اخذ مدرک دیپلم کانادایی شرط ادامه‌ی تحصیل فرد در دوره‌های بالاتر است.

مدارس در کانادا به دو دسته‌ی کلی مدارس خصوصی و عمومی تقسیم می‌شوند. مدارس خصوصی معمولا سالانه هزینه‌ای دریافت می‌کنند و ممکن است برنامه‌های تحصیلی خاصی برای خود داشته باشند. مدارس عمومی رایگان هستند و تمامی هزینه‌های تحصیل دانش‌آموزان را دولت پرداخت می‌کند. برنامه‌های تحصیلی در این مدارس نیز در سرتاسر کشور یک‌سان است.

نوجوانان زیر سن قانونی minor child چه کسانی هستند؟

پیش از هرچیزی لازم است ببینیم منظور دولت کانادا از minor child یا نوجوانان زیر سن قانونی چیست و تا چه سنی را شامل می‌شود؟

هر استان یا منطقه در کانادا سنی را برای ورود افراد به سن قانونی و بزرگ‌سالی درنظر گرفته است. افرادی که سن‌شان کمتر از سن قانونی باشد، در گروه minor child قرار می‌گیریند. جدول سن قانونی در استان‌ها و قلمروهای کانادا به شرح زیر است.

نام استان یا منطقهسن قانونی
آلبرتا18
مانیتوبا18
انتاریو18
جزیره‌ی پرنس ادوارد18
کبک18
ساسکاچوان18
بریتیش کلمبیا19
نیوبزانزویک19
نیوفاندلند و لابرادوز19
قلمروهای شمال غربی19
نوا اسکوشیا19
نوناووت19
یوکان19

شرایط تحصیل در مدارس کانادا

شرایط تحصیل در مدارس کشور کانادا با توجه به نوع موسسه آموزشی (خصوصی یا دولتی) استان موردنظر و مقطع تحصیلی  (ابتدایی یا دبیرستان) متفاوت است. به‌عنوان مثال، در مدارس استان کبک کانادا، به زبان فرانسوی تدریس می‌کنند؛ اما در مدارس برخی دیگر از استان‌ها چنین چیزی وجود ندارد. به‌طورکلی، شرایط تحصیل در کانادا زیر 18 سال برای دانش‌آموزان خارجی به شرح زیر است.

  • انتخاب یک موسسه آموزشی و اپلای کردن
  • اثبات تمکن مالی برای پرداخت شهریه و هزینه‌های زندگی
  • دریافت گواهی عدم سوءپیشینه صادره از پلیس
  • گواهی معاینات پزشکی
  • تعهد به ترک کانادا پس از  اتمام مجوز تحصیلی

اقامت دانش آموزی کانادا

دانش‌آموزان محصل در مدارس کانادا، پس از پایان دوره دبیرستان می‌توانند ابتدا ویزای کار پس از تحصیل به نام PGWP را دریافت کنند و سپس با فراهم کردن شرایط لازم برای دریافت اقامت دائم درخواست دهند.

تحصیل رایگان در مدارس کانادا

امکان تحصیل رایگان در کشور کانادا وجود ندارد و دانش‌آموزان برای مدارس دولتی و خصوصی باید شهریه تحصیلی پرداخت کنند. همچنین امکان دریافت بورسیه تحصیلی برای دانش‌آموزان بین‌المللی وجود ندارد. خوب است بدانید در مدارس کانادایی کتاب‌ها  و لوازم تحصیل در زمان آغاز سال تحصیلی توسط مدارس به دانش‌آموزان ارائه می‌شود و به خرید هیچ کتاب و وسیله‌ای برای تحصیل نیازی نیست.

تحصیل رایگان در مدارس کانادا

مقاطع تحصیلی در کانادا

تحصیل در مدارس کانادا از 5 سالگی آغاز می‌شود و تا 16 سالگی اجباری است. البته برخی از استان‌های این کشور مانند انتاریو، نیوبرانزویک و منیتوبا تحصیل تا 18 سالگی را اجباری کرده‌اند. پایه‌های تحصیلی در این کشور عبارتند از:

  • مهدکودک و پیش‌دبستانی (2 تا 5 سالگی)
  • پایه اول تا ششم دبستان (6 تا 11 سالگی)
  •  پایه نهم تا هفتم (12 تا 14 سالگی)
  • پایه دهم تا دوازدهم (15 تا 18 سالگی)

ثبت‌نام در دوره پیش‌دبستانی اختیاری است، اما به محض رسیدن کودک به سن 5 سالگی، باید در مدرسه حضور پیدا کند.

در اغلب مدارس ابتدایی کانادا، کلاس‌ها به صورت مختلط برگزار می‌شود. برنامه تحصیلی مدارس هر استان با استان دیگر متفاوت است. اردوهای آموزشی و علمی و برنامه‌های ورزشی، فرهنگی، هنری و رفاهی بخشی از برنامه‌های مدارس کانادا در طول سال تحصیلی هستند. والدین از طریق کارت گزارش دانش‌آموز می‌توانند از روند تحصیل فرزندان در کانادا مطلع شوند. 

شرایط تحصیل ابتدایی در کانادا

به‌طورمعمول، تحصیل کودکان در کانادا آسان‌تر از مقاطع بعدی است. در بسیاری از مدارس کانادا اعم از خصوصی و دولتی، انتخاب و پذیرش دانش‌آموزان خارجی را یک مزیت می‌دانند. البته ورود به مدارس خصوصی کانادا به‌ویژه در شهرهای بزرگ اندکی دشوار است و باید تمامی شرایط درخواست شده توسط مدرسه موردنظر فراهم باشد تا با تحصیل متقاضی موافقت شود. به‌طورکلی، دانش‌آموزان برای تحصیل در مقطع ابتدایی کانادا باید شرایط زیر را داشته باشند.

  • نزدیکی مدرسه به محل زندگی دانش‌آموز
  • دارا بودن کارت واکسیناسیون و گواهی سلامت بهداشت

مدارس کانادایی برای دانش‌آموزانی که ضعف درسی دارند، برنامه‌های آموزش در منزل و امکاناتی برای تقویت دروس ارائه می‌دهند.

مدارس دولتی و خصوصی کانادا

مدارس دولتی کانادا دارای اعتبار استانی هستند و از یک برنامه درسی استاندارد پیروی می‌کنند. بنابراین با وجود شرایط و دستورالعمل‌های خاص سیستم آموزشی هر استان، شباهت‌های زیادی نیز میان آن‌ها وجود دارد. مدارس خصوصی کانادا اغلب گران‌قیمت هستند؛ اما بسیاری از والدین برای تحصیل فرزندان در کانادا این مدارس را انتخاب می‌کنند، چراکه معتقدند فرزندانشان باید در کلاس‌های اختصاصی‌تر حضور داشته باشند.

شرایط تحصیل در دبیرستان های کانادا

داشتن دیپلم کانادایی، دانش‌آموزان را برای حضور موفق‌تر در بهترین دانشگاه‌ها آماده می‌کند و این برجسته‌ترین مزیت مهاجرت به کانادا از طریق تحصیل در دبیرستان است. دانش‌آموزان برای تحصیل در مقطع دبیرستان در کانادا باید حداقل 12 سال سن  و حداکثر 18 سال داشته و همچنین باید از شرایط خاص دیگری به شرح زیر برخوردار باشند.

  • کسب نمرات خوب در دروس مختلف در سه سال تحصیلی گذشته
  • برخورداری از تمکن مالی کافی برای پرداخت شهریه یک ترم یا یک سال تحصیلی (اغلب مدارس کانادا هنگام پذیرش درخواست دیپوزیت می‌کنند و بدون آن دانش‌آموز را پذیرش نخواهند کرد.
  • کسب نمره قبولی در آزمون‌های داخلی مانند آزمون زبان انگلیسی، زبان فرانسوی، درس ریاضی و … (این مورد در برخی از مدارس انجام می‌شود.)
  • ارائه معرفی‌نامه از آخرین مدرسه (این مورد نیز در برخی از مدارس درخواست می‌شود)

شرایط ویزای دانش آموزی کانادا

یکی از مهم‌ترین مدارک و شرایط لازم برای مهاجرت دانش آموزی به کانادا دریافت Study Visa است. برای دریافت ویزای دانش‌آموزی کانادا باید شرایط لازم از جمله شرط سنی، میزان تمکن مالی، اعتبار مدرسه و شرایط سرپرست مطابق با قوانین مهاجرت این کشور و مدرسه موردنظر فراهم باشد.

شرط سنی ویزای دانش‌آموزی کانادا

شرط سنی برای دریافت ویزای تحصیل دانش آموزی کانادا حداقل 5 سال و حداکثر 18 سال است. در بعضی از استان‌ها در تمامی ماه‌های بعد از 18 سالگی تا رسیدن به سن 19 سالگی نیز امکان دریافت ویزای دانش‌آموزی وجود دارد. توجه داشته باشید که در بازه سنی پیش از تحصیلات متوسطه، احتمال دریافت ویزای دانش‌آموزی مقداری کم می‌شود و به‌عبارتی گرفتن ویزای تحصیلی کانادا برای کودکان نسبت به نوجوانان دشوارتر است. البته کارشناسان ما در موسسه مهاجرتی درنای آبی از تجربه کافی در این زمینه برخوردارند و در تسهیل روند تحصیل فرزندان در کانادا به شما کمک می‌کنند.

تمکن مالی برای ویزای تحصیل دانش آموزی کانادا

تمکن مالی یکی از مهم‌ترین شرایط مهاجرت به کانادا از طریق ویزای دانش آموزی برای پذیرش مدرسه و اخذ ویزا است. بنابراین، گواهی اثبات تمکن مالی یکی از مهم‌ترین مدارک اخذ ویزای دانش‌آموزی کانادا به شمار می‌رود. والدین و افرادی که اسپانسر مالی دانش‌آموز می‌شوند باید ثابت کنند که توانایی پرداخت هزینه‌ تحصیل و زندگی یک سال وی را دارند. اگر والدین نیز برای همراهی دانش‌آموز درخواست ویزا کنند باید مبلغ تمکن مالی بیشتری را ارائه دهند.

شرط اعتبار مدرسه برای دریافت ویزا

همانطوری‌که بیان کردیم یکی از شرایط دریافت ویزای دانش‌ آموزی کشور کانادا، اعتبار مدرسه انتخابی است. در واقع، اگرچه کانادا به جذب دانش‌آموزان بین‌المللی علاقه‌مند است اما اعتبار مدرسه برای دولت این کشور اهمیت زیادی دارند؛ بنابراین برای تحصیل در هر مدرسه‌ای ویزا صادر نمی‌کند.

برای اطلاع از اعتبار مدرسه می‌توانید نام آن را در فهرست موسسات آموزشی دارای مجوز DLI جستجو کنید. DLI مخفف عبارت Designated Learning Institution است. مدارس این لیست دارای مجوز پذیرش دانش‌آموزان داخلی و خارجی برخوردار هستند.

شرایط ویزای دانش آموزی کانادا

شرط سرپرست برای تحصیل و ویزای دانش آموزی کانادا

داشتن سرپرست، اسپانسر یا کاستودین (Custodian) یکی از شرایط بسیار مهم برای تحصیل دانش‌آموزی در کشور کانادا است. به عبارتی، دانش‌آموزان زیر 18 ساله باید توسط سرپرست تحت حمایت قرار بگیرند. زمانی که والدین یا ولی قانونی نتواند دانش‌آموز را در کانادا همراهی کند، بحث کاستودین به میان می‌آید. کاستودین یک شهروند یا فرد مقیم دانم کانادا است که تمامی مسئولیت‌های دانش‌آموز را بر عهده می‌گیرد و از او حمایت می‌کند. درخصوص مطالب این بخش ذکر نکات زیر الزامی است.

  • دانش‌آموزان زیر 10 سال فقط باید توسط یکی از والدین حمایت شوند.
  • سن کاستدوین باید 19 سال به بالا باشد و اجازه و حق تصرف بر اموال دانش‌آموز را ندارد. همچنین، محل زندگی او باید در همان شهر یا نزدیک به محل تحصیل دانش‌آموز باشد.

مراحل گرفتن ویزای دانش آموزی کانادا

در صورت فراهم بودن شرایط فوق می‌توانید برای اخذ ویزای تحصیل دانش‌آموزی کانادا درخواست دهید. در زیر مراحل کلی درخواست ویزای دانش‌آموزی این کشور را بیان کرده‌ایم.

  1. تهیه و تنظیم مدارک لازم برای دریافت ویزای دانش آموز
  2. تکمیل فرم مجوز تحصیل به همراه مدارک پشتیبان و ارسال درخواست به اداره مهاجرت و شهروندی کانادا از طریق سفارت‌ها و کنسولگری‌های این کشور
  3. انتظار برای دریافت تأیید درخواست (زمان پردازش و اعلام نتیجه بسته به کشور مبدأ و پرونده هر شخص متغیر است. در زمان پردازش ممکن است دانش‌آموز برای مصاحبه یا ارائه اطلاعات اضافی دعوت به عمل آید.
  4. دریافت ویزا و مجوز تحصیل زیر 18 سال کانادا و سپس برنامه‌‌ریزی‌های لازم برای سفر به کانادا ( آماده‌سازی برای اقامت دانش آموز و آغاز تحصیل در تاریخ تعیین‌شده).

هزینه ویزای دانش آموزی کانادا

هزینه یکی از مهم‌ترین مباحث دریافت ویزا است. در جدول زیر، تمامی هزینه‌هایی که برای دریافت ویزای دانش‌آموزی کشور کانادا باید پرداخت کنید را بیان کرده‌ایم.

هزینه های ویزای دانش آموزی کشور کانادامبلغ
هزینه استادی پرمیت کانادا150 دلار
هزینه های مربوط به انگشت‌نگاری85 دلار به ازای هر نفر
هزینه ویزای همراه دانش آموزی100 دلار
هزینه‌ سفربه کشور همسایهبسته به کشور انتخابی و شرایط هر نفر متغیر است.

لازم به یادآوری است که نگارش استادی پلن، تکمیل فرم‌های درخواست ویزا و دسته‌بندی مدارک برای دریافت ویزا به دقت زیادی نیاز دارد؛ اشتباه در هر کدام از آن‌ها ممکن است منجر به ریجکت درخواست ویزا شود. بنابراین، اگر آگاهی زیادی در این زمینه ندارید، می‌توانید اطلاعات کافی را از مشاوران ما در موسسه درنای آبی دریافت کنید.

ویزای همراه نوجوانان زیر سن قانونی برای تحصیل در کانادا

اگر قصد دارید فرزند زیر سن قانونی خود را با ویزای دانش‌آموزی برای تحصیل به کانادا بفرستید، باید شما یا یک سرپرست قانونی از فرزندتان در کانادا مراقبت کند و شرایط رفاهی زندگی او را برای زندگی و تحصیل در کانادا فراهم کند. 

به طور کلی اگر فرزند شما زیر 17 سال باشد:

باید با یکی از والدین یا سرپرست قانونی‌اش به کانادا بیاید

در کانادا سرپرست یا قیم قانونی داشته باشد

قیم قانونی در کانادا کیست؟

قیم قانونی در کانادا، شهروند کانادایی یا فردی است که اقامت دائم این کشور را دارد و در مدت اقامت فرزند شما، مسئول مراقبت و تامین رفاه اوست. وجود این قیم و سرپرست برای افراد 17 سال به بالا اختیاری است، اما ممکن است آفیسر برای این سنین هم راجع به سرپرست قانونی از شما سوال کند. 

چه‌طور در کانادا قیم قانونی اختیار کنیم؟

اگر قصد دارید برای فرزندتان در کانادا قیم تعیین کنید، باید هنگام درخواست استادی پرمیت و ویزای دانش‌آموزی، فرم درخواست قیم قانونی را که در سایت اداره‌ی مهاجرت کانادا است، پر کرده و همراه با پرونده ارسال کنید. 

تجربه مهاجرت تحصیلی به کانادا از طریق ویزای دانش آموزی با مؤسسه مهاجرتی درنای آبی

درنای آبی، یکی از مؤسسات مهاجرتی معتبر ایران در زمینه ارائه خدمات مرتبط با مهاجرت تحصیلی، کاری و … است. این مجموعه 4 شعبه فعال و دپارتمان‌های تخصصی در شهرهای تورنتو، استانبول، تهران و مشهد دارد و تاکنون توانسته است پروژه‌های مهاجرتی موفقی را در کارنامه خود ثبت کند. اگر به فکر مهاجرت تحصیلی به کانادا از طریق ویزای دانش‌آموزی هستید، کارشناسان و مشاوران ما می‌توانند در تمامی مراحل از یافتن بهترین مدارس برای تحصیل در کانادا و درخواست پذیرش گرفته تا تهیه و تنظیم مدارک و گرفتن ویزای دانش آموزی کانادا به شما کمک کنند.

ما در کنار تو هستیم، تا مسیر مهاجرتی آسانی را طی کنی.

برای رزرو وقت مشاوره کافی است تلفن تماس خود را ثبت کنی.

رزرو مشاوره مهاجرت

مشاور مهاجرت کاری، کانادا و امریکا مشاور مهاجرت تحصیلی و اروپا
نیاز به راهنمایی دارید؟
آخرین مطالب درنای‌آبی
راهنمای صفر تا صد مهاجرت:

مقالات برتر:

اخبار فوری:

تصویر رحیم نائینی
رحیم نائینی
تخصص: مهاجرت تحصیلی و مهاجرت به کشورهای اروپایی | رحیم نائینی از سال 1402 فعالیت خود را در حوزه مهاجرت آغاز نمود. او یک مشاور مهاجرت تحصیلی باتجربه شناخته می شود که در پرونده‌های مهاجرتی خود، بیش از 95% موفقیت داشته است. رحیم نائینی با حدود 1 سال فعالیت مداوم و تخصصی در این زمینه، به عنوان یک مشاور مهاجرت تحصیلی به کشور آلمان، انگلیس، ایتالیا، ترکیه، فرانسه، اتریش، فنلاند، هلند، پرتغال و… با اشراف کامل به تمام قوانین و تبصره‌های قانونی این حوزه توانمندی قابل‌توجهی در ارائه مشاوره‌های تخصصی و دقیق دارد. رحیم نائینی در طول سابقه فعالیتی خود با بیش از 1203 نفر متقاضی مهاجرت به کشورهای اروپایی از طریق تحصیل در ارتباط بوده و به تمامی آن‌ها بهترین راه‌ها و شرایط برای مهاجرت را ارائه کرده است. از تعداد ذکر شده، حدود 500 نفر، با توجه به شرایط مناسبی که برای مهاجرت داشته‌اند، با مؤسسه درنای آبی قرارداد بسته و توانستند با کمک‌های رحیم نائینی، مشاور مهاجرت تحصیلی به اروپا و دیگر کشورها، به کشور و مقصد مورد نظر خود، مهاجرت کنند.

برای شروع مسیر مهاجرت، تلفن خود را ثبت کنید تا مشاوران درنای آبی شما را راهنمایی کنند.

نام و نام خانوادگی(ضروری)
این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

ثبت نام

شماره موبایل*