تحصیل در آمریکا یکی از پرطرفدارترین گزینههای دانشجویان بینالمللی است و به همین علت روز به روز بر تعداد متقاضیان مهاجرت تحصیلی به امریکا افزوده میشود. ایالات متحده آمریکا بیش از 1 میلیون دانشجوی بینالمللی دارد و به همین دلیل همواره میزبان بزرگترین جمعیت دانشجویان بینالمللی در جهان است. آمریکا بیش از 4000 دانشگاه و موسسه آموزش عالی دارد که تقریباً 5٪ از کل دانشجویان آنها را دانشجویان بینالمللی تشکیل میدهند.
اگر قصد ادامه تحصیل در امریکا را دارید، این مطلب را تا انتها دنبال کنید. در ادامه سعی میکنیم با راهنمایی کامل درباره تحصیل در آمریکا، مسیر مهاجرت تحصیلی به کشور امریکا را برای شما ترسیم کنیم. ما در موسسه درنای آبی با بهرهگیری از بهترین متخصصان در حوزه مهاجرت تحصیلی به کشورهای مختلف از جمله آمریکا، آماده خدمترسانی به شما عزیزان در راستای تحصیل در آمریکا هستیم.
تحصیل در آمریکا چه مزایایی به همراه دارد؟
دلایل زیادی برای انتخاب آمریکا به عنوان یک مقصد تحصیلی وجود دارد که تنها یکی از آنها وجود دانشگاههای تراز اول دنیا در این کشور است. با این حال تحصیل در این کشور بزرگ و چند ملیتی مزایای دیگری هم دارد که برخی از مهمترینها عبارتاند از:
- اعتبار جهانی مدارک دانشگاهی: شاید به جرات بتوان مهمترین مزیت تحصیل در آمریکا را اعتبار مدارک دانشگاهی آن دانست. دانشگاههای آمریکا به دلیل پشتوانه مالی قوی و استانداردهای سختگیرانه تحصیلی، رتبه بالایی در جهان دارند.
- تنوع ملیتی دانشجویان: طی چند دهه گذشته آمریکا همواره میزبان دانشجویانی از 150 تا 170 کشور مختلف بوده است. به همین جهت تحصیل در آمریکا به شما این فرصت را میدهد که با افرادی با فرهنگهای مختلف آشنا شوید و بتوانید مهارتهای ارتباطی و رهبری خود را ارتقا دهید.
- فناوریهای پیشرفته: آمریکا یکی از کشورهای پیشروی جهان در فناوری است. از این رو با شرکت در رویدادهای مرتبط با فناوری و کارآموزی در شرکتهای بزرگ مانند گوگل، تسلا، فیسبوک و اپل؛ همواره در جریان جدیدترین پیشرفتهای فناوری خواهید بود.
- فرصتهای تحقیقاتی: آمریکا بورسیههای تحصیلی و کمکهای مالی زیادی به تحقیقات اختصاص میدهد؛ بنابراین اگر بخواهید علایق تحقیقاتی خود را دنبال کنید و یا حتی هزینههای تحصیلات خود را کاهش دهید، امریکا یکی از بهترین کشورها است.
- انعطافپذیری در حین تحصیل: یکی دیگر از مزیتهای تحصیل در آمریکا این است که اگر در انتخاب رشته مطمئن نیستید، میتوانید در دو سال اول دورههای مختلف را بگذرانید و سپس روی یک رشته متمرکز شوید. همچنین این امکان وجود دارد که در دو رشته تحصیلی به صورت همزمان تحصیل کنید.
- اشتغال پس از تحصیل: آمریکا همواره نرخ اشتغال بالایی داشته و طی چند سال اخیر هم همواره میزان بیکاری آن رو به کاهش بوده است. به علاوه این امکان را دارید که با استفاده از طرح OPT تا سه سال پس از فارغالتحصیلی در رشته خود مشغول به کار شوید.
شرایط پذیرش در مدارس و دانشگاه های کشور آمریکا چگونه است؟
شرایط پذیرش در مدارس و دانشگاههای آمریکا بسته به مقطع تحصیلی (مدرسه، کالج یا دانشگاه) و شرایط سنی، رشته، سوابق تحصیلی و حتی شرایط مالی هر متقاضی بسیار متفاوت است. به همین جهت در ادامه قصد داریم شرایط تحصیل در امریکا را به تفکیک هر مقطع بررسی کنیم.
شرایط پذیرش در مدارس کشور آمریکا
در آمریکا هم همچون بسیاری از کشورهای دیگر دانشآموزان باید از 6 سالگی وارد مدارس شوند و 12 سال تحصیل کنند تا بعد بتوانند وارد دانشگاه شوند. سیستم مدارس در امریکا به سه مقطع تقسیم می شود: دبستان (5 سال)، راهنمایی (3 سال) و دبیرستان (4 سال). مدارس در امریکا انواع مختلفی دارند:
- دولتی: هزینه تحصیل دانش آموزان بر عهده دولت است.
- خصوصی: با توجه به امکاناتی که ارائه میکنند، هزینه تحصیل بر عهده دانشآموز است.
- شبانه روزی: نوعی از مدارس هستند که دانشآموزان آمریکایی و خارجی به صورت ۲۴ ساعته در این مدارس حضور دارند. دانشآموزان خارجی که قصد تحصیل در مدارس آمریکا را دارند، فقط میتوانند در مدارس شبانهروزی (Boarding schools) این کشور تحصیل کنند.
حال که با سیستم آموزشی مدارس آمریکا آشنا شدید، به سراغ شرایط پذیرش در مدارس این کشور میرویم. پذیرش در مدارس آمریکا بسته به نوع مدرسه ممکن است متفاوت باشد:
برای پذیرش در مدارس آمریکا لازم است که دانشآموز ویزای تحصیلی داشته باشد و بتواند فردی به عنوان قیم در این کشور معرفی کند. در صورتی که دانشآموزی به همراه خانواده در آمریکا حضور داشته باشد، باید والدین دارای مجوز اقامت باشند. در غیر این صورت امکان حضور دانشآموزان خارجی در این کشور وجود ندارد.
در مورد مدرک زبان هم شرایط متفاوت است. در برخی مدرسهها دانشآموز باید به زبان انگلیسی مسلط باشد. با این حال در برخی دیگر از مدارس نیازی به ارائه مدرک زبان نیست، ولی ممکن است در زمان ورود به مدرسه، از شما تست زبان گرفته شود تا مهارتهای زبان انگلیسی شما سنجیده شود. در صورتی که نمره زبان شما زیر حداقل مورد نیاز مدرسه باشد، میتوانید پذیرش مشروط بگیرید و در دوره زبان مدرسه شرکت کنید تا سطح زبان شما به حداقل سطح قابل قبول برسد.
برای اینکه بتوانید از مدارس امریکا پذیرش بگیرید، باید حداقل معدل دانشآموز 12 به بالا باشد. در مواردی ممکن است معدل بیشتر یا نمرات بالا در دروس خاصی، شرط پذیرش در مدارس باشند.
شرایط پذیرش در دانشگاه های کشور آمریکا برای دوره کارشناسی
اگر چه هر دانشگاه ممکن است برای پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی، شرایط خاصی داشته باشد اما یک سری شرایط کلی برای اخذ پذیرش از دانشگاه های آمریکا وجود دارد که عبارتاند از:
- یکی از ابتداییترین مدارکی که باید آماده کنید، دیپلم یا گواهی پایان تحصیلات در مقطع دبیرستان است.
- از آنجا که زبان تحصیل در دانشگاه های امریکا انگلیسی است، باید برای اخذ پذیرش بتوانید مدرک زبان آیلتس با حداقل نمره 6 یا تافل با حداقل نمره 80 ارائه کنید.
- یکی از مواردی که پذیرش در این مقطع و شانس گرفتن ویزای تحصیلی امریکا را افزایش میدهد، سن است. برای اینکه بتوانید در این مقطع پذیرش بگیرید باید حداکثر سن شما 22 سال باشد.
مدارک لازم برای پذیرش گرفتن از دانشگاههای کشور آمریکا برای دوره کارشناسی عبارتاند از:
- دیپلم ۱۲ ساله از دبیرستان
- سوابق تحصیلی و ریزنمرات
- نمرههای مربوط به آزمونهای SAT یا ACT
- مدرک زبان (معمولاً تافل)
- رسید پرداخت اپلیکیشن فی
شرایط پذیرش در دانشگاه های کشور آمریکا برای دوره کارشناسی ارشد
اخذ پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد از دانشگاه های امریکا چند شرط کلی دارد اما ممکن است بسته به دانشگاه و رشته مورد تقاضا کمی متفاوت باشد:
- اولین شرط این است که یک مدرک کارشناسی معتبر ارائه کنید. مدرک شما باید مربوط به یک دوره تحصیلی 4-3 سال در یکی از دانشگاه های مورد تایید سیستم آموزش عالی آمریکا باشد.
- یکی از شرایط مهم در پذیرش مقطع کارشناسی ارشد، این است که در مقطع تحصیلی قبلی عملکرد قوی داشته باشید. به همین منظور حداقل معدل برای تحصیل در امریکا 14 یا 3 از مقیاس 4 باشد.
- تسلط به زبان انگلیسی یکی دیگر از شرایط تحصیل در دانشگاه های امریکا است. متقاضیان اهل کشورهای غیر انگلیسی زبان باید بتوانند مهارتهای زبان انگلیسی خود را با ارائه مدرک تافل یا آیلتس اثبات کنند.
- بسته به رشته و دانشگاه ممکن است لازم باشد در آزمونهای استاندارد مانند GRE یا GMAT شرکت کنید و نمره خود را به دانشگاهی که قصد اخذ پذیرش از آن دارید، ارائه کنید.
- برای پذیرش در اغلب دورههای کارشناسی ارشد باید یک توصیه نامه ارائه کنید.
- یکی از موارد مهمی که تأثیر زیادی بر پذیرش شما دارد، این است که بتوانید یک بیانیه هدف (SOP) خوب بنویسید.
شرایط پذیرش در دانشگاه های کشور آمریکا برای دوره دکتری
پذیرش در دانشگاههای کشور آمریکا برای دوره دکتری کمی متفاوت از دو مقطع دیگر است. اولین کاری که باید بکنید این است که با اساتید دانشگاههایی که دانشجوی دکتری میپذیرند، مکاتبه کنید و بتوانید یکی از اساتید را برای مشارکت در یک طرح پژوهشی قانع کنید. شرط مهم دیگر این است که امکان تحصیل در این مقطع بدون مدرک زبان وجود ندارد؛ بنابراین باید بتوانید مدرک زبان تافل یا آیلتس با حداقل نمرهای که مدنظر دانشگاه است، ارائه کنید.
در صورتی که برای دکتری مستقیم اقدام کنید، نیازی به ارائه مدرک کارشناسی ارشد نیست ولی باید مدرک کارشناسی خود را از یک دانشگاه معتبر گرفته باشید.
یکی دیگر از شرایط پذیرش در این مقطع شرکت در آزمونهای ورودی و کسب نمره حدنصاب است. آزمونهای ورودی متفاوتی برای رشتههای مختلف وجود دارد که به طور خلاصه به شرح زیر هستند:
- آزمون GRE: از دو بخش عمومی و تخصصی تشکیل میشود. آزمون عمومی برای بسیاری از رشتهها و آزمون تخصصی برای برخی رشتههای خاص مانند ریاضیات، فیزیک، زیستشناسی، شیمی و روانشناسی مورد نیاز است.
- آزمون GMAT: این آزمون برای پذیرش گرفتن در رشتههای مدیریت و کسب و کار (مانند MBA) مورد نیاز است.
- آزمون MCAT: این آزمون برای پذیرش در رشتههای پزشکی مورد نیاز است.
- آزمون LSAT: این آزمون برای پذیرش در رشتههای حقوق مورد نیاز است
- آزمون DAT: این آزمون برای پذیرش در رشتههای دندانپزشکی مورد نیاز است.
- آزمون PCAT: این آزمون برای پذیرش در رشتههای داروسازی مورد نیاز است.
- آزمون OAT: این آزمون برای پذیرش در رشتههای بیناییسنجی مورد نیاز است.
مراحل مهاجرت به کشور آمریکا از طریق تحصیل چیست؟
برای اینکه فرایند مهاجرت تحصیلی به آمریکا را با موفقیت پشت سر بگذارید، باید مراحل مختلفی که شامل موارد زیر میشود را به ترتیب طی کنید:
- گام اول این است که دانشگاه های مختلف را بررسی و دانشگاه مورد نظر خود را از میان آنها انتخاب کنید.
- حال باید شرایط و مدارک پذیرش در دانشگاه مورد نظر را بررسی کنید. برای این کار میتوانید به وبسایت دانشگاه مراجعه کنید یا از طریق ایمیل با دانشگاه در ارتباط باشید.
- حال باید مدارک لازم برای پذیرش را به همراه رسید هزینه اپلیکیشن فی برای دانشگاه ارسال کنید.
- درصورتیکه با درخواست پذیرش شما موافقت شود، یک ایمیل از جانب دانشگاه به همراه نامه پذیرش دریافت خواهید کرد.
- پس از آن باید با در دست داشتن نامه پذیرش که یکی از مهمترین شرایط ویزای تحصیلی آمریکا است و همچنین سایر مدارک مورد نیاز، به اداره مهاجرت مراجعه و درخواست وقت مصاحبه کنید.
- سپس باید برای مصاحبه آماده شوید. توجه کنید که در مصاحبه به غیر از بیان واقعیات و انگیزههای تحصیلی خود، چیز دیگری به خصوص موارد خلاف واقع بر زبان نیاورید.
- اگر واجد شرایط گرفتن ویزای تحصیلی امریکا بودید و یا به عبارتی با ویزای شما موافقت شد، حال باید خود را آماده رفتن به امریکا برای تحصیل کنید.
مدارک مورد نیاز برای مهاجرت به کشور آمریکا از طریق تحصیل چیست؟
در مسیر مهاجرت و اخذ اقامت آمریکا از طریق تحصیل باید مدارک مختلفی را جمعآوری و ارائه کنید که بسته به مقطع تحصیلی (کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری) و حتی دانشگاه ممکن است متفاوت باشند. با این حال صرف نظر از مقطع و رشته، یک سری مدارک جامعیت دارند که در ادامه توضیح خواهیم داد.
قبل از آن لازم است کمی درباره ویزای تحصیلی آمریکا صحبت کنیم. به طور کلی آمریکا سه نوع ویزای تحصیلی دارد: F1، M1 و J1. برای دورههای تحصیلی بیشتر از 6 ماه، باید برای ویزای F1 درخواست دهید. یکی از مزیتهای مهاجرت تحصیلی با هر کدام از انواع ویزای دانشجویی آمریکا این است که میتوانید همسر و فرزندان زیر 21 سالتان را با خود همراه کنید.
نکته: با توجه به اینکه مدت زمان اخذ ویزای تحصیلی آمریکا 3 تا 8 ماه است (گاهی حتی بیشتر از این طول میکشد)، باید در زمان مناسبی قبل از شروع ترم تحصیلی اقدام به اخذ ویزا کنید.
مدارک عمومی برای مهاجرت تحصیلی به آمریکا
- نامه پذیرش از دانشگاه
- مدارک تحصیلی به همراه ریزنمرات
- مدرک زبان آیلتس یا تافل
- توصیه نامه (حداقل 3 توصیه نامه برای مقطع کارشناسی ارشد و حداقل 4 توصیه نامه برای مقطع دکتری)
- انگیزه نامه
- رزومه
- گواهینامه سلامت
- گواهی عدم سوء پیشینه
- پاسپورت
- تمکن مالی
- اجاره نامه
- بیمه نامه
هزینه تحصیل در آمریکا چقدر است؟
هزینه تحصیل در دانشگاه های آمریکا به چند عامل مختلف از جمله دانشگاه، رشته تحصیلی، محل زندگی و سبک زندگی فردی بستگی دارد. از آنجا که هزینه مهاجرت تحصیلی به امریکا یکی از فاکتورهای مهم و تأثیرگذار است، توصیه میکنیم برای کسب اطلاعات بیشتر با مشاوران متخصص ما در زمینه مهاجرت به آمریکا در تماس باشید و مشاوره رایگان دریافت کنید.
تجربه مهاجرت تحصیلی به کشور آمریکا با مؤسسه مهاجرتی درنای آبی
موسسه مهاجرتی درنای آبی، یکی از معتبرترین و بهترین مؤسسات مهاجرتی کشور است که 4 شعبه فعال در تورنتو، استانبول، تهران و مشهد دارد. متخصصان ما در تلاش هستند، بهترین خدمات را در زمینه مشاوره و معرفی راهکارها، به متقاضیان ارجمند ارائه کنند. اگر به دنبال مهاجرت تحصیلی و اخذ ویزای تحصیلی آمریکا هستید، همین حالا با مشاوران ما در درنای آبی تماس بگیرید.
برای شروع مسیر مهاجرت تحصیلی به آمریکا، همین حالا اقدام کنید.
برترین دانشگاههای کشور آمریکا چه دانشگاههایی هستند؟
اغلب دانشگاههای آمریکا به دلایلی که قبلاً به آنها اشاره کردیم، در سطح بالایی قرار دارند. با این حال برخی از دانشگاههای آن در رتبهبندیهای جهانی جایگاههای اول را به خود اختصاص میدهند. این دانشگاهها اگرچه شرایط سختی برای پذیرش دارند اما همواره مورد توجه متقاضیان بینالمللی هستند. برخی از برترین دانشگاههای کشور آمریکا عبارتاند از:
- دانشگاه MIT (موسسه فناوری ماساچوست)
- دانشگاه هاروارد
- دانشگاه استنفورد
- دانشگاه شیکاگو
- دانشگاه پرینستون
- دانشگاه نورث وسترن
سؤالات متداول درباره تحصیل در آمریکا
آيا میتوان از طریق ویزای تحصیلی آمریکا، همسر و فرزندان خود را به آمریکا برد؟
بله. در صورتی که برای همسر و فرزندان خود بتوانید ویزای همراه اخذ کنید.
آیا امکان تحصیل رایگان در آمریکا وجود دارد؟
خیر. دانشگاههای آمریکا دارای شهریه هستند و هیچ کدام رایگان نیستند اما با اخذ بورسیه تحصیلی میتوانید هزینههای خود را تا حد زیادی کاهش دهید.
آیا پس از پایان تحصیل میتوان در آمریکا کار کرد؟
پس از فارغالتحصیلی به شما فرصت داده میشود تا در کشور آمریکا به جستجوی کار بپردازید. در صورتی که در شغلی مناسب استخدام شوید میتوانید اقامت خود را به نوع کاری تغییر دهید.
برای تحصیل در آمریکا نیاز به مشاوره دارید؟
کارشناسان درنای آبی در حدمت شما هستند.