شرایط ویزای چین برای ایرانیان تفاوتهای چندانی با دیگر ملیت ها ندارد اما در صورت داشتن یکی از 3 شرط نیازی به اخذ ویزای چین نیست. به هرحال، ویزای چین یکی از مدارک ضروری برای ورود به این کشور است. اگر شما هم قصد دارید ویزای این کشور را دریافت کنید، ولی نمیدانید از کجا باید شروع کنید و اصلاً به چه مدارکی نیاز دارید تا انتهای این مقاله را مطالعه کنید. در ادامه به طور مفصل به بحث درباره شرایط، مدارک و نحوه دریافت ویزای چین خواهیم پرداخت.
ما در موسسه درنای آبی با بهرهگیری از بهترین متخصصان در حوزه اخذ ویزاهای کشورهای مختلف مثل ویزای چین، آماده خدمترسانی به شما عزیزان هستیم.
شرایط دریافت انواع مختلف ویزای چین
همانطور که گفتیم سالانه میلیونها نفر از سراسر جهان باهدفهای مختلفی اعم از گردشگری، تجاری، تحصیلی و کاری وارد چین میشوند. به همین دلیل ویزای چین با توجه به هدف سفر به این کشور، انواع بسیار مختلفی دارد که مدت زمان اقامت مجاز هر کدام با هم فرق دارد. در ادامه انواع ویزای چین را نام میبریم و بعد درباره آنها توضیح خواهیم داد.
1. شرایط ویزای توریستی چین (L Visa)
ویزای توریستی چین برای افرادی که قصد دارند با هدف گردش یا دیدن اعضای خانواده وارد این کشور شوند، صادر خواهد شد. با استفاده از ویزای توریستی چین میتوانید حداکثر ۳۰ روز در این کشور اقامت داشته باشید. توجه کنید که داشتن این ویزای به منزله مجوز انجام فعالیتهای تجاری در چین نیست. توجه کنید که از جمله شرايط دريافت ويزاي توریستی چين برای دیدن اعضای خانواده، داشتن دعوتنامه است.
2. شرایط ویزای تجاری چین (M Visa)
ویزای تجاری چین برای افرادی که قصد دارند با هدف فعالیتهای تجاری وارد کشور چین شوند، صادر خواهد شد. ویزای M ممکن است بسته به شرایط یک بار ورود، دو بار ورود یا چند بار ورود باشد. مدت زمان اقامت مجاز با این ویزا بین ۳۰ تا ۶۰ روز به ازای هر بار ورود است. لازم به ذکر است که اعتبار ویزای تجاری چین ممکن است ۱۰ سال هم باشد. بر همین اساس به عنوان یک تاجر میتوانید به چین رفت و آمد داشته باشید و امور تجاری خود را پیگیری کنید.
3. شرایط ویزای کاری چین (Z Visa)
ویزای کاری چین به افرادی تعلق میگیرد که قصد دارند به صورت رسمی در چین شروع به کار کنند. این ویزا به صورت یک بار ورود صادر میشود. برای دریافت این ویزا نیاز به ارائه مجوز کار یا اشتغال از سوی دولت چین دارید. پس از اخذ این ویزا و ورود به چین، باید طی ۳۰ روز برای دریافت اجازه اقامت اقدام کنید. نکته مهم اینکه این ویزا برای افرادی که قصد فعالیتهای تجاری در چین را دارند هم صادر میشود.
4. شرایط ویزای دانشجویی چین (X Visa)
ویزای دانشجویی چین برای دانشجویانی که قصد تحصیل در این کشور را دارند،صادر میشود. با توجه به مدت زمان تحصیل، این ویزا به دو دسته تقسیم میشود:
- X1 Visa: برای دورههای تحصیلی بیش از ۶ ماه.
- X2 Visa: برای دورههای تحصیلی کمتر از ۶ ماه.
نکته مهم اینکه به عنوان یک دانشجو اجازه کار در چین را نخواهید داشت. در نهایت اینکه مدت اعتبار ویزای دانشجویی ۹۰ روز اعتبار دارد و پس از این مدت باید اجازه اقامت دریافت کنید.
5. شرایط ویزای خدمه چین (C Visa)
ویزای خدمه چین معمولاً برای کارکنان وسایل حمل و نقل بینالمللی مانند هواپیما، قطار و کشتی صادر میشود. رانندگان وسایل نقلیه موتوری هم که در حوزه حمل و نقل بینالمللی فعالیت دارند، میتوانند این ویزا را دریافت کنند. در صورتی که اعضای خانواده بخواهند همراه دارندگان این ویزا وارد کشور چین شوند، باید برای اخذ همین ویزا اقدام کنند. مدت زمان اقامت مجاز با این ویزا ۷ تا ۱۰ روز است. البته در صورتی که نیاز باشد مدت بیشتری در چین اقامت داشته باشید، باید حتماً این موضوع را در فرم درخواست ویزا ذکر کنید.
6. شرایط ویزای ترانزیت چین (G Visa)
ویزای ترانزیت چین برای مسافرانی که مقصد سفرشان کشور دیگری است و در حین سفر مجبور به توقف بیشتر از ۲۴ ساعت در چین باشند و یا مسافرانی که در حین سفرشان نیاز دارند که در مدت توقف از فرودگاه خارج شوند؛ صادر خواهد شد. این ویزا 3 ماه اعتبار دارد ولی مدت زمان اقامت مجاز از این طریق 7 تا 10 روز خواهد بود.
7. شرایط ویزای اقامت دائم چین (D Visa)
ویزای اقامتی چین به افراد خارجی که قصد اقامت دائم در چین را دارند و به نوعی مایل به مهاجرت به چین هستند، تعلق میگیرد. برای دریافت این ویزا باید شرایط خاصی داشته باشید، مثلاً در چین سرمایهگذاری یا با یک فرد چینی ازدواج کرده باشید. با دریافت این ویزا میتوانید از تمام حقوق اجتماعی و شهروندی چین بهرهمند شود.
8. شرایط ویزای روزنامهنگاری چین (J Visa)
همانطور که از اسم ویزای روزنامه نگاری چین مشخص است، ویزای J به کسانی که در حوزه خبر فعالیت میکنند، تعلق میگیرد و بسته به مدت زمان اقامت روزنامهنگار در چین، به دو دسته تقسیم میشود:
- J1: برای روزنامهنگارانی که با قصد فعالیتهای خبری طولانیمدت وارد چین میشوند، صادر خواهد شد.
- J2: برای روزنامهنگارانی که با قصد فعالیتهای خبری کوتاهمدت وارد چین میشوند، صادر خواهد شد.
9. شرایط ویزای پیوست خانواده چین (Q Visa)
ویزای پیوست به خانواده هم بسته به مدت زمان اقامت به دو نوع تقسیم میشود:
- Q1: به افرادی که قصد دارند به دیدار اقوام درجه یک خود در چین بروند و مدت اقامت آنها بیش از ۱۸۰ روز است، تعلق میگیرد.
- Q2: به افرادی که قصد دارند به دیدار اقوام درجه یک خود در چین بروند و مدت اقامت آنها کمتر از ۱۸۰ روز است، تعلق میگیرد.
10. شرایط ویزای استعدادهای حرفهای چین (R Visa)
ویزای استعدادهای حرفه ای چین برای افرادی که استعداد و مهارت خاصی دارند، صادر میشود. البته به شرطی این ویزا به افراد داده میشود که کشور چین به مهارتهای آنها احتیاج داشته باشد. مدت اعتبار ویزای R ممکن است تا ۱۰ سال هم باشد. همسر و فرزندان فرد متقاضی هم میتوانند از ویزای مرتبط با این نوع بهرهمند شوند.
11. شرایط ویزای S1 و S2 چین
شاید فکر کنید که ویزای S1 و S2 چین با ویزای Q چه فرقی دارد؟ تفاوت در این است که با استفاده از ویزای S شما میتوانید اقوام درجه یک خود را که در چین در حال تحصیل یا کار هستند (اقامت موقت این کشور را دارند)، ببینید. این ویزا هم بسته به مدت اقامت به دو دسته تقسیم میشود:
- S1: برای اعضای خانواده اتباع خارجی که قصد دارند بیش از ۱۸۰ روز در چین اقامت داشته باشند.
- S2: برای اعضای خانواده اتباع خارجی که قصد دارند کمتر از ۱۸۰ روز در چین اقامت داشته باشند.
مدارک لازم برای دریافت ویزای چین
برای دریافت ویزای چین باید مدارک مختلفی را جمعآوری کنید و پس از ترجمه به سفارت این کشور در ایران تحویل دهید. با این حال ممکن است بسته به نوع ویزا به مدارک متفاوتی نیاز داشته باشید. با این حال برخی مدارک برای همه انواع ویزاهای چین مشترک هستند. به طور کلی مدارک لازم جهت درخواست ویزای چین عبارتاند از:
- اصل و کپی گذرنامه
- گذرنامه با حداقل 6 ماه اعتبار و 2 صفحه خالی
- گذرنامه قبلی (در صورت وجود بودن)
- فرم درخواست ویزا (به صورت تکمیل شده)
- 2 عدد عکس جدید در ابعاد ۴۸ میلیمتر در ۳۳ میلیمتر با پسزمینه سفید (که در ۶ ماه گذشته گرفته شده باشند)
- دعوتنامه (در صورت وجود)
- گواهی تمکن مالی به دلار
برای ارائه مدارک جهت اخذ هر یک از انواع ویزای چین به نکته های زیر توجه داشته باشید:
- مدارک باید به صورت رسمی ترجمه شده باشند.
- مدارک باید تأییدیه وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران را دارا باشند.
- بهتر است دو نسخه کپی از هر مدرک داشته باشید.
- ارائه دعوتنامه برای ویزاهای تجاری یا خانوادگی ضروری است (ممکن است نیاز باشد اصل دعوتنامه را به سفارت ارائه کنید).
- دعوتنامه تجاری باید بارکد و هولوگرام شرکت یا شخص دعوتکننده را داشته باشد.
- برای اخذ ویزای دیدار اعضای خانواده، مشخصات دعوتکننده، رابطه فردی و اطلاعات مربوط به سفر باید در دعوتنامه ذکر شده باشد.
مراحل درخواست ویزای چین
- انتخاب نوع ویزا: ابتدا باید نوع ویزای مورد نیاز خود را انتخاب کنید. همانطور که قبلاً اشاره کردیم، چین بسته به نوع سفر و هدف شما از حضور در این کشور، ویزاهای مختلفی دارد.
- تعیین وقت سفارت چین: پس از مشخص کردن نوع ویزا باید برای رزرو وقت سفارت چین از سفارت یا کنسولگری چین اقدام کنید. این کار معمولاً آنلاین انجام میشود.
- تکمیل فرم درخواست ویزا: فرم درخواست ویزا را دانلود و بعد با دقت پر کنید. در این فرم باید اطلاعات شخصی خود را وارد کنید و هدفتان از سفر به چین را شرح دهید.
- جمعآوری مدارک: حال باید همه مدارک مورد نیاز مثل گذرنامه، عکس، دعوتنامه و سایر اسناد مربوطه را جمعآوری کنید. توجه کنید که مدارک شما باید دارای ترجمه رسمی باشند.
- شرکت در مصاحبه: در تاریخ تعیین شده در سفارت یا کنسولگری چین حضور به هم برسانید و در مصاحبه ترتیب داده شده شرکت کنید.
- پرداخت هزینه درخواست ویزا: هزینه درخواست ویزا را پرداخت کنید. هزینه ویزا معمولاً بهصورت نقدی دریافت میشود.
- انتظار برای نتیجه: پس از ارسال مدارک، گرفتن وقت سفارت چین و شرکت در مصاحبه باید منتظر بررسی درخواست ویزای خود بمانید.
نکته: توجه کنید که برای تمدید ویزا میتوانید پس از ورود به چین و قبل از پایان اعتبار ویزای خود به اداره ورود و خروج چین مراجعه و درخواست خود را ثبت کنید.
آدرس و تلفن سفارت چین در تهران
- آدرس سفارت چین: تهران – اقدسیه، موحد دانش، رو به روی آتشنشانی
- تلفن سفارت چین: ۰۲۱۲۲۲۹۱۲۴۰
- وبسایت سفارت چین: ir.chineseembassy.org
- ایمیل سفارت چین: [email protected]
سفر به چین بدون ویزا
در حالت کلی امکان سفر به چین برای ایرانیان بدون ویزا وجود ندارد. برای ورود به چین بدون ویزا چند استثنا وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم:
- ایرانیانی که پاسپورت دیپلماتیک یا خدماتی دارند، میتوانند بدون نیاز به ویزا به چین سفر کنند.
- شهروندان ۵۱ کشور میتوانند در ترانزیت به مقصد دیگر تا ۷۲ ساعت در چین اقامت داشته باشند. با این حال، ایران در این لیست قرار ندارد.
- افرادی که کارت بیزینس APEC دارند، میتوانند به مدت ۳ سال به تعداد دفعات دلخواه وارد چین شوند و هر بار تا ۲ ماه در این کشور اقامت داشته باشند.
هزینه اخذ ویزای چین
به طور کلی هزینه دریافت ویزای چین برای افراد بالای 18 سال، بدون دعوتنامه 200 دلار و با دعوتنامه 190 دلار است. اگر بخواهید ویزای خود را زودتر از موعدی که پیشبینی میشود دریافت کنید، باید 30 تا 40 دلار بیشتر بپردازید.
تمکن مالی ویزای چین
یکی از شرایط گرفتن ویزای چین، ارائه گواهی تمکن مالی است. گواهی تمکن مالی باید برای مبلغ 5000 دلار یا حدود 400 میلیون تومان ارائه شود.
تجربه اخذ ویزای چین با مؤسسه مهاجرتی درنای آبی
مؤسسه مهاجرتی درنای آبی، یکی از معتبرترین و بهترین مؤسسات مهاجرتی کشور است که 4 شعبه فعال در تورنتو، استانبول، تهران و مشهد دارد. متخصصان ما در تلاش هستند، بهترین خدمات را در زمینه مشاوره و معرفی راهکارها، به متقاضیان ارجمند ارائه کنند. اگر به دنبال اخذ ویزای چین هستید، همین حالا با مشاوران ما در درنای آبی تماس بگیرید و از خدمات مشاوره رایگان مهاجرت استفاده کنید.
پاسخ به سوالات شما درباره شرایط ویزای چین برای ایرانیان
- آیا ایرانیها برای سفر به کشور چین به ویزا نیاز دارند؟
بله، شهروندان ایرانی برای سفر به چین ویزا نیاز دارند.
- اعتبار ویزای چین چه مدت زمانی است؟
ویزای چین بر اساس نوع آن حداقل سه ماه و حداکثر ده سال اعتبار دارد.
- مدارک لازم برای دریافت ویزای چین چیست؟
برخی از مهمترین مدارک لازم برای دریافت ویزای چین عبارتاند از: گذرنامۀ معتبر، دو قطعه عکس پاسپورتی و دعوتنامه.
- شرایط ویزای چین برای ایرانیان چیست؟
ایرانیان برای سفر به این کشور باید از شرایط اخذ ویزای چین همچون ارائه گذرنامه، فرم درخواست ویزا، عکس و دعوتنامه تبعیت کنند. بنابراین تفاوت خاصی با ملیت های دیگر ندارند.
- اخذ ویزای چین چقدر طول میکشد؟
پس از تکمیل مدارک، تحویل آنها به سفارت و شرکت در مصاحبه، معمولاً ۶ تا ۸ روز کاری طول میکشد تا درخواست ویزای شما پردازش و نتیجه به اطلاع شما رسانده شود.
ما در کنار تو هستیم، تا مسیر مهاجرتی آسانی را طی کنی.
برای رزرو وقت مشاوره کافی است تلفن تماس خود را ثبت کنی.