همه ما در مقطعی از زندگی به این فکر میکنیم که برای تحصیلات عالی به خارج از کشور برویم؛ اما به دلیل محدودیتهای مالی ممکن است از رویای خود صرف نظر کنیم. تحصیل در یک کشور خارجی تنها به هزینه اقامت، غذا یا حمل و نقل نیاز ندارد، بلکه بخش زیادی از هزینه را شهریه شامل میشود. درست است که برخی کشورها از دانشجویان هزینه کمی میگیرند، اما خبر خوب این است که آلمان با ایده ارائه آموزش رایگان پیشگام دیگر کشورهاست؛ اما آیا تحصیل رایگان در آلمان حقیقت دارد؟ در این مقاله از وبسایت «درنای آبی» به طور کامل در مورد مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل رایگان گرفتن بورسیههای آلمان میپردازیم.
آیا تحصیل رایگان در آلمان حقیقت دارد؟
در پاسخ به این سوال که تحصیل رایگان در مدارس آلمان امکان پذیر یا خیر؟ باید بگوییم بله! دانشجویان در آلمان مدتهاست که از آموزش رایگان و با کیفیت بالا بهرهمند میشوند. دولت این تصمیم بینظیر را اتخاذ کرد تا تسهیلات مشابهی را به دانشجویان بین المللی اما فقط برای تحصیلات رایگان بعد از متوسطه (دبیرستان سال دوازدهم) ارائه دهد. این بدان معناست که شما میتوانید از تمام مزایای سیاست آموزش رایگان در اکثر دانشگاههای دولتی آلمان بهره مند شوید.
برخی استثنائات نیز وجود دارد! در سال 2017 میلادی اعلام شد برخی از دانشگاههای دولتی موظف به گرفتن شهریه به اندازه 1500 یورو در سال هستند. این هزینه به طور قابل توجهی پایینتر از سایر دانشگاههای برتر در سراسر جهان بود. درمجموع، شما فقط حداقل هزینههای اداری را بین 150 تا 250 یورو در هر ترم در دانشگاههای دولتی آلمان میپردازید. همچنین دانشگاههای خصوصی در آلمان نیز وجود دارند که برای تحصیل از شما هزینه دریافت میکنند. شهریه تحصیل در موسسات خصوصی بین 3 هزار تا 20 هزار یورو است.
هدف آلمان از تحصیل رایگان چیست؟
آلمانیها معتقدند که آموزش نباید به عنوان یک کالا در نظر گرفته شود، بلکه تحصیل در این کشور به عنوان یک ضرورت و حق اولیه همه انسانها به آن نگریسته میشود. آلمانیها به این موضوع اعتقاد دارند که دسترسی به آموزش عالی رایگان باعث پیشرفت اقتصادی و رفاه برای کل جمعیت میشود. همچنین دانشگاههای دولتی در آلمان پذیرش مبتنی بر شایستگی را در اولویت قرار میدهند تا مطمئن شوند که دانشجویان بر اساس دستاوردهای تحصیلی پذیرش میشوند و نه توان مالی!
دولت آلمان میخواهد که باهوشترین مغزها برای تحصیل به کشور بیایند و ترجیحا بعد از فارغ التحصیلی بمانند و کار کنند. در نتیجه، برای دانشجویان بین المللی که برای تحصیل رایگان به آلمان مهاجرت میکنند، هیچ هزینهای در قالب شهریه دریافت نمیشود؛ اما هزینههای دیگری مانند اقامت، غذا، رفت و آمد و غیره وجود دارد که دانشجو باید بپردازد. با این حال، از آنجایی که شهریه اغلب بیشترین هزینه را شامل میشود، تحصیل رایگان در آلمان به مقدار زیادی بار مالی شما را کم میکند.
مزایای تحصیل رایگان در آلمان برای دانشجویان ایرانی
دانشجویان از هر ملیتی میتوانند از تحصیل رایگان در موسسات دولتی آلمان بهره مند شوند. شما به عنوان یک ایرانی نیز میتوانید آلمان را برای دورههای کارشناسی یا کارشناسی ارشد یا حتی دکتری انتخاب کنید و در دانشگاههای دولتی این کشور بدون پرداخت شهریه تحصیل کنید. شما به عنوان یک دانشجوی بین المللی باید قبل از ورود به آلمان اجازه اقامت یا ویزای دانشجویی دریافت کنید. با دریافت ویزای تحصیلی آلمان میتوانید از مزایای زیر بهره مند شوید:
قبل از تصمیمگیری، حتما از کارشناسان مشاوره بگیرید.
متخصصان درنای آبی در خدمت شما هستند:
- مؤسسات آموزشی آلمان در بین دانشگاههای برتر جهان قرار دارند. پس کیفیت تحصیل در این کشور بسیار بالاست و آموزش تخصصی دریافت میکنید.
- دانشگاههای آلمان رویکردی تجربه محور دارند، به این معنی که علاوه برای دروس تئوری، واحدهای درسی عملی نیز دارید که سطح یادگیری شما تقویت میکنند.
- دانشگاههای دولتی در آلمان به شما امکان میدهند که از محیط چند فرهنگی و چند قومیتی مناسب برای کسب مهارتهای ضروری زندگی استفاده کنید.
- اگر به دنبال راهی برای پوشش هزینههای اقامت و سایر هزینههای خود هستید، بورسیههای تحصیلی آلمان به شما در کاهش بار مالی کمک زیادی میکنند.
- شما بعد از تحصیل میتوانید در آلمان بمانید و کار پیدا کنید. بازار کار آلمان به فارغ التحصیلان نیاز شدیدی دارد. پس تحصیل در آلمان راهی عالی برای مهاجرت به این کشور است.
شرایط تحصیل رایگان در آلمان
شما برای تحصیل رایگان آلمان باید آخرین مدرک تحصیلی، گواهی تمکن مالی و گواهی مهارت زبان آلمانی داشته باشید. آخرین مدرک تحصیلی به این معنی است که اگر برای دوره کارشناسی اقدام میکنید، باید مدرک سال آخر دبیرستان را داشته باشید. اگر هم به دنبال تحصیل در کارشناسی ارشد و دکتری هستید، به ترتیب باید مدرک لیسانس و فوق لیسانس داشته باشید. ارائه آخرین مدرک تحصیلی به همراه ریز نمرات ضروری است، زیرا دانشگاههای معتبر آلمان به نمرات و معدل شما توجه ویژهای دارند.
گواهی تمکن مالی نشان میدهد که شما میتوانید از پس هزینههای خود در آلمان برآیید. مبلغ تمکن مالی ممکن است نسبت به دانشگاه یا ایالتی که در آن تحصیل خواهید کرد، متفاوت باشد. شما باید تمکن مالی به صورت موجودی حساب یا سایر مدارک نشان دهید. درنهایت، گواهی مهارت زبان آلمانی اهمیت زیادی برای تحصیل رایگان در آلمان دارد. اکثر رشتههای ارائه شده در دانشگاههای در این کشور به زبان آلمانی تدریس میشوند. به همین دلیل باید مدرک زبان حداقل سطح B1 را ارائه دهید.
برخی از دانشگاهها ممکن است یک آزمون ورودی موسوم به «TestAS» برگزار کنند که نمره آن به پذیرش دانشجویان کمک میکند. این آزمون برای همه دانشگاههای آلمان اجباری نیست و آن را به هیچ وجه در معیارهای پذیرش خود قرار نمیدهند؛ بنابراین ضروری است که شرایط خاص پذیرش دانشگاهی را که قصد تحصیل در آن را دارید، به دقت بررسی کنید. همچنین در وبسایت دانشگاه انتخابی شما یکسری مدارک دیگر قید شدهاند که باید آنها در زمان تعیین شده توسط دانشگاه از طریق ایمیل یا سایت ارسال کنید.
مدارک لازم برای تحصیل رایگان در آلمان
مدارک ضروری برای تحصیل در آلمان به صورت رایگان شامل موارد زیر هستند:
- آخرین مدرک تحصیلی به همراه ریزنمرات
- پاسپورت حداقل 6 ماه اعتبار
- گواهی اثبات مهارت زبان آلمانی
- گواهی تمکن مالی
- توصیه نامه
- انگیزه نامه
- تکمیل فرم درخواست پذیرش
- رزومه تحصیلی
- رزومه کاری (ارشد و دکتری در برخی از رشتهها)
مراحل درخواست برای تحصیل رایگان در آلمان
اگر شرایط تحصیل رایگان در آلمان را دارید، باید مراحل پذیرش از دانشگاههای دولتی را بدانید. اطلاع از مراحل پذیرش به شما کمک میکنند تا چشم اندازه تحصیلی خود را به خوب ترسیم کنید. در ادامه به مراحل درخواست برای پذیرش اشاره میکنیم:
1- انتخاب دوره تحصیلی
بیش از 17 هزار دوره تحصیلی در آلمان وجود دارند. شما میتوانید دوره تحصیلی را مطابق با علایق و بازار کار آینده انتخاب کنید. رشتههای تحصیل پزشکی، مهندسی، علوم انسانی و هنر ارائه میشوند که میتوانید هر یک از آنها را انتخاب کنید.
2- انتخاب دانشگاه مناسب
بیش از 300 دانشگاه معتبر در آلمان وجود دارند که دورههای تحصیلی رایگان را به شما ارائه میدهند. دانشگاه را براساس رتبه جهانی، کیفیت تحصیل، رشتهها، خدمات دانشجویی، هزینههای اداری، شهر و سایر موارد انتخاب کنید.
3-پرداخت هزینههای اداری
هزینه تحصیل در آلمان صفر است، اما شما باید مبلغ خاصی را در قالب هزینههای اداری در ابتدای هر ترم پرداخت کنید. شما باید صورت حساب بانکی خود را ارائه دهید و پول را به حساب مسدود شده در آلمان واریز کنید.
4- ارسال اسناد و مدارک
حالا وقت آن است که برای دانشگاه مورد نظر خود درخواست دهید. قبل از پایان مهلت، فرآیند درخواست را شروع کنید و تمامی مدارک خود را از طریق سایت دانشگاه ارسال کنید. سپس منتظر بمانید تا دانشگاه به شما پاسخ دهد.
5- اقدام برای ویزای دانشجویی
پس از دریافت نامه پذیرش برای ویزای دانشجویی آلمان اقدام کنید. شما باید تمامی مدرک مورد نیاز برای ویزا را به سفارت آلمان در ایران ارسال کنید و سپس منتظر جواب باشید. سپس باید با افسر سفارت جلسه مصاحبه تنظیم کنید.
6- سفر به آلمان برای تحصیل
اگر همه چیز خوب پیش برود، ویزا برای شما ارسال میشود. اکنون میتوانید بلیط هواپیما بگیرد و برای تحصیل و زندگی به آلمان مهاجرت کنید. توصیه میکنیم چند ماه زودتر به آلمان بروید تا محل اقامت خود را مشخص کنید و با وضعیت زندگی در آلمان آشنا شوید.
تحصیل رایگان در آلمان به زبان انگلیسی
یکی دیگر از مزایای تحصیل در آلمان، امکان اخذ پذیرش در دورههای آموزشی به زبان انگلیسی است. پس شانس خوبی را دارید تا بتوانید یک دوره تحصیلی به زبان انگلیسی را پیدا کنید. بیشترین دورههای تحصیلی به زبان انگلیسی در مقطع کارشناسی ارائه میشوند. داشتن مدرک مهارت زبان آیلتس با نمره حداقل 6 مورد نیاز است. همچنین برخی از دانشگاه به نمره آزمون زبان تافل نیاز دارند.
با این حال، برای زندگی در آلمان و ارتباط با مردم باید زبان آلمانی نیز بلد باشید. در ادامه به دانشگاههایی که دورههای انگلیسی را ارائه میدهند اشاره میکنیم:
- دانشگاه فنی مونیخ
- دانشگاه بن
- دانشگاه هامبورگ
- دانشگاه فنی دارمشتات
- دانشگاه ارلانگن نورنبرگ
- دانشگاه مونستر
- دانشگاه صنعتی هامبورگ
- دانشگاه SRH هایدلبرگ
- دانشگاه لایبنیتس هانوفر
بهترین دانشگاههای آلمان برای تحصیل رایگان
دانشگاههای زیادی هستند که دورههای تحصیلی رایگان را به دانشجویان بین المللی ارائه میدهند. در ادامه به بهترین دانشگاهها برای تحصیل رایگان در آلمان اشاره میکنیم:
1- دانشگاه هومبولت برلین
رتبه کیواس (QS) | 120 جهانی |
نرخ پذیرش | 18 درصد |
دورههای محبوب | اقتصاد، هنر و علوم انسانی، حقوق، ریاضیات، زبان و علوم زندگی |
در سال 1810 میلادی، پایه و اساس یکی از دانشگاههای رایگان و محبوب آلمانی یعنی دانشگاه هومبولت برلین گذاشته شد. دانشگاه هومبولت برلین حدود 185 رشته تحصیلی ارائه میدهد که از این تعداد 21 دوره کارشناسی ارشد به زبان انگلیسی تدریس میشوند.
2. دانشگاه هامبورگ
رتبه کیواس (QS) | 205 جهانی |
نرخ پذیرش | 24 درصد |
دورههای محبوب | حقوق، اقتصاد، مدیریت بازرگانی، علوم کامپیوتر و مهندسی صنایع |
دانشگاه هامبورگ در سال 1919 میلادی تاسیس شد. این موسسه با بیش از 100 سال قدمت یکی از بهترین دانشگاههای بدون شهریه آلمان است. این دانشگاه 65 دوره کارشناسی و 98 دوره کارشناسی ارشد را در رشتههای مختلف با بالاترین کیفیت و نرخ اشتغال پذیری اشاره میدهد.
3. دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیانس مونیخ
رتبه کیواس (QS) | 54 جهانی |
نرخ پذیرش | 10 درصد |
دورههای محبوب | علوم داده، مدیریت فناوری، روانشناسی عصبی-شناختی و کمی اقتصادی |
دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیانس که در سال 1472 میلادی تأسیس شد، یک دانشگاه تحقیقاتی پیشرو و یکی از دانشگاههای آلمان با شهریه رایگان است. شما میتوانید از بین بیش از 300 دوره مختلف، رشته مورد نظر خود را انتخاب کنید.
4. دانشگاه فنی مونیخ
رتبه کیواس (QS) | 37 جهانی |
نرخ پذیرش | 8 درصد |
دورههای محبوب | مهندسی داده، مدیریت، علوم کامپیوتر و تجارت و اقتصاد |
دانشگاه فنی مونیخ (TUM) در سال 1868 میلادی تاسیس شد. این موسسه عضو انجمن 9 دانشگاه فنی معتبر آلمان به نام TU9 است. دانشگاه فنی مونیخ حدود 200 دوره تحصیلی را رشتههای مختلف به زبان آلمانی و انگلیسی ارائه میدهد.
5. دانشگاه آزاد برلین
رتبه کیواس (QS) | 98 جهانی |
نرخ پذیرش | 15 درصد |
دورههای محبوب | فیزیک، روانشناسی، پزشکی، حقوق تجارت، مطالعات فیلم و مدیریت و بازاریابی |
دانشگاه آزاد برلین که در سال 1948 میلادی تأسیس شد، یکی از بهترین دانشگاههای رایگان در آلمان است. این موسسه بیش از 150 دوره تحصیلی در همه رشتهها ارائه میدهد. دانشگاه آزاد برلین در حوزه تحقیقات پیشرو است و دانشجویان میتوانند وارد موضوعات تحقیقاتی شوند.
6. دانشگاه فرایبورگ
رتبه کیواس (QS) | 192 جهانی |
نرخ پذیرش | 33 درصد |
دورههای محبوب | فیزیک کاربردی، علوم کامپیوتر، اقتصاد، فیزیک و زمین شناسی |
دانشگاه فرایبورگ در سال 1457 میلادی تأسیس شد. این دانشگاه به دلیل تحقیقات و فارغ التحصیلان مشهور در جهان شناخته شده است. شما میتوانید از طیف متنوعی از رشتهها از علوم انسانی و مهندسی گرفته تا پزشکی و مدیریت بازرگانی را در این دانشگاه انتخاب کنید.
7. دانشگاه RWTH آخن
رتبه کیواس (QS) | 106 جهانی |
نرخ پذیرش | 10 درصد |
دورههای محبوب | مهندسی کامپیوتر، مدیریت بازرگانی، ارتباطات فناوری و آموزش فناوری |
دانشگاه RWTH آخن یکی از مشهورترین و بزرگترین دانشگاههای بدون شهریه در آلمان است که هر ساله هزاران دانشجوی بین المللی را جذب میکند. این دانشگاه 260 موسسه در 9 دانشکده دارد و بیش از 173 دوره تحصیلی مختلف را ارائه میدهد.
8. دانشگاه بن
رتبه کیواس (QS) | 239 جهانی |
نرخ پذیرش | 36 درصد |
دورههای محبوب | حقوق، علوم کشاورزی، روانشناسی، تاریخ هنر و بیوشیمی |
دانشگاه بن بیش از 200 سال پیش تاسیس شد و اکنون میزبان بیش از 35 هزار دانشجو است. دانشگاه بن طیف وسیعی از دورههای تحصیلی را در رشتههای مختلف از علوم کشاورزی و روانشناسی گرفته تا حقوق و تاریخ هنر ارائه میکند.
9. دانشگاه هایدلبرگ
رتبه کیواس (QS) | 87 جهانی |
نرخ پذیرش | 45 درصد |
دورههای محبوب | اقتصاد، فلسفه، علوم طبیعی، علوم سیاسی، حقوق، جامعه شناسی |
دانشگاه هایدلبرگ که در سال 1386 تاسیس شد، یکی از موسسات تحقیقاتی پیشرو در اروپاست. این دانشگاه بیش از 30 هزار دانشجو دارد که از این تعداد حدود 5500 دانشجوی بین المللی هستند،. همچنین بیش از 180 دوره تحصیلی را در رشته های مختلف ارائه میدهد.
10. دانشگاه فناوری کارلسروهه (KIT)
رتبه کیواس (QS) | 131 جهانی |
نرخ پذیرش | 30 درصد |
دورههای محبوب | مهندسی مکانیک، مهندسی برق، علوم کامپیوتر، مهندسی شیمی |
دانشگاه فناوری کارلسروهه به ویژه در رشتههای مهندسی و علوم طبیعی در جهان مشهور است. تقریباً 20 درصد از بدن دانشجویی این موسسه بین المللی هستند. این دانشگاه بیش از 100 دوره تحصیلی را در رشتههای مختلف مهندسی و علوم انسانی ارائه میدهد.
هزینههای تحصیل در آلمان
شما علاوه بر پرداخت هزینهها اداری باید هزینههای دیگری را در بودجه خود قرار دهید. در ادامه به هزینههای تحصیل در آلمان اشاره میکنیم:
- هزینه اقامت: ارزانترین اجارهای که باید در آلمان بپردازید حدود 468 تا 573 یورو در ماه برای شما هزینه دارد.
- هزینه غذا: اگر میخواهید در زمان اقامت در آلمان در هزینه خود صرفه جویی کنید، یکی از بهترین روشها این است که خودتان آشپزی کنید تا بیرون از خانه غذا بخورید. خرید مواد غذایی و آشپزی در خانه فقط حدود 55 یورو تا 68 یورو در ماه هزینه دارد.
- هزینه حمل و نقل: هزینههای سفر در آلمان برای دانشجویان ناچیز است. در آلمان، بلیط اتوبوس از یک یورو تا دو یورو متغیر است. کرایه قطار بسته به مقصد سفر شما میتواند از 14 یورو تا 42 یورو متغیر باشد.
- هزینه بیمه: داشتن یک پوشش بیمه دولتی یا خصوصی در آلمان ضروری است. ارائه بیمه یکی از مواد مهم برای اخذ ویزای دانشجویی است. بیمه درمانی آلمان حدود 80 یورو تا 160 یورو در سال هزینه دارد
- هزینه تمکن مالی: به عنوان یک دانشجوی بین المللی باید یک حساب مسدود شده آلمانی به عنوان تمکن مالی ارائه دهید. برای یک سال تمام باید 900 یورو موجودی داشته باشید.
- ویزای دانشجویی: این هزینه دیگری است که باید به بودجه آلمان خود اضافه کنید. برای ویزای دانشجویی آلمان باید حدود 60 یورو تا 80 یورو بپردازید. رسید هزینه ویزای دانشجویی را نگه دارید، زیرا باید هنگام درخواست برای ویزا به سفارت ارسال کنید.
بورسیه دانشگاههای آلمان
آلمان علاوه بر تعداد زیادی از دانشگاههای دولتی که دورههایی را بدون شهریه ارائه میدهند، طیف متنوعی از بورسیههای تحصیلی را برای دانشجویان در سراسر جهان ارائه میکند. شرایط گرفتن بورسیه تحصیلی آلمان به این صورت که شما باید دستاورد علمی یا ورزشی خاصی داشته باشید. همچنین داشتن معدل بالا، انتشار مقالات علمی و فعالیتهای پژوهشی مزیت محسوب میشود. به طور کلی، به همه دانشجویان بورسیه ارائه نمیشود. هزینه بورسیه تحصیلی آلمان بین 850 یورو تا 1200 یورو متغیر است. گاهی اوقات نیز بورسیه فول فاند برای دانشجویان با استعداد در نظر گرفته میشود. در ادامه به لیستی از بورسیههای مهم اشاره میکنیم:
- بورسیه DAAD (برای کارشناسی ارشد و دکتری)
- بورسیه ملی Deutschland Stipendium (برای همه مقاطع تحصیلی)
- بورسیه تحصیلی Friedrich Ebert Stiftung (دکتری)
- بورسیه تحصیلی Konrad-Adenauer-Stiftung در آلمان برای دانشجویان بین المللی (کارشناسی ارشد، دکتری و برنامههای تحقیقاتی)
- بورسیه بنیاد هاینریش بل (کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری)
- بورس تحصیلی اراسموس (برنامههای تبادل یک ساله)
- کمک هزینه های تحقیقاتی Humboldt برای محققان پسا دکتری
- بورسیههای بنیاد بایر (فلوشیپ در علوم پزشکی، زیست شناسی، شیمی، علوم کشاورزی، حرفههای غیر دانشگاهی)
نحوه اخذ ویزای تحصیلی رایگان آلمان
متقاضیانی که میخواهند در آلمان بیش از 90 روز بمانند، نیاز به اجازه اقامت یا ویزای دانشجویی دارند. مجوز اقامت دانشجویی حداکثر دو سال اعتبار دارد. اگر دوره تحصیلی شما بیش از دو سال طول بکشد، ویزا را باید تمدید کنید. شما باید تعدادی مدارک ضروری را به سفارت آلمان در ایران بفرستید. مدارک لازم برای ویزای تحصیلی رایگان آلمان عبارتند از:
- فرم درخواست تکمیل شده
- پاسپورت معتبر تا 6 ماه
- دو تا عکس در اندازه پاسپورتی
- نامه پذیرش دانشگاه
- کارنامه سوابق تحصیلی
- گواهی تسلط به زبان آلمانی
- گواهی تمکن مالی
- گواهی بیمه درمانی
- مدارک شناسایی
- گواهی نداشتن سابقه کیفری
بعد از گرفتن ویزا باید در زمان تعیین شده قبل از شروع ترم تحصیلی به آلمان سفر کنید. ظرف دو هفته پس از ورود در اداره ثبت نام بیگانگان محلی (Bürgeramt یا Einwohnermeldeamt) ثبت نام کنید. برای ثبت نام در این اداره باید مدارک زیر را تهیه کنید:
- گواهی بیمه سلامت خصوصی یا دولتی
- نامه پذیرش دانشگاه
- گواهی تمکن مالی
- پاسپورت معتبر
- ویزای تحصیلی
- گواهی بیمه درمانی
- قرارداد اجاره (برای مشخص کردن محل سکونت)
کار حین تحصیل رایگان در آلمان
به عنوان یک دانشجوی بین المللی، ممکن است همراه با تحصیل در آلمان به صورت پاره وقت کار کنید. کار پاره وقت بهترین گزینه برای کسب درآمد اضافی برای پوشش هزینههای زندگی در آلمان است. شما برای واجد شرایط بودن برای کار حین تحصیل باید شرایط خاصی را که توسط دانشگاهها یا دولت تعیین شده است، برآورده کنید. برای مثال، دانشجویان میتوانند 120 روز کامل در آلمان کار کنند. با این حال، چند استثنا وجود دارد. اگر دانشگاه در منطقهای با نرخ بیکاری بالا باشد، دانشجویان میتوانند مجوز کار بیش از 120 روز کامل دریافت کنند. شرایط دیگر کار حین تحصیل رایگان در آلمان عبارتند از:
- شغل آزاد و خوداشتغالی در گزینههای کار پاره وقت جایز نیست.
- متقاضی میتواند در تعطیلات رسمی به صورت تمام وقت کار کند.
- آژانس استخدام فدرال مسئول ارائه مجوز کار به دانشجویان خارجی است.
- امکان کار در داخل دانشگاه یا بیرون از دانشگاه برای مشاغل پاره وقت مجاز است.
کلام آخر
تحصیل در آلمان رایگان گزینهای جذاب برای کسانی است که به دنبال آموزش در بالاترین سطح بدون پرداخت شهریه هستند. تعهد آلمان به حمایت از دانشجویان بین المللی از طریق دانشگاههای دولتی خود، نشان میدهد که این کشور برای ایجاد یک محیط آموزشی جهانی قدمهای زیادی برداشته است. این فرصت نه تنها درهایی را برای دانشجویان ایرانی برای دسترسی به تحصیلات در سطح بالا باز میکند، بلکه چشم انداز شغلی آنها را برای مهاجرت و کار در بزرگترین اقتصاد اروپا گسترش میدهد. با این حال، دانشجویان آینده نگر باید به سایر هزینههای مرتبط را بدانند و با برنامه ریزی، تحقیق و آمادگی مناسب، رویای تحصیل در آلمان را به واقعیت تبدیل کنند.
ما در کنار تو هستیم، تا مسیر مهاجرتی آسانی را طی کنی.
برای رزرو وقت مشاوره کافی است تلفن تماس خود را ثبت کنی.