اخذ ویزا آلمان هدف بسیاری از افرادی است که قصد شروع یک زندگی جدید را در یک جامعه توسعهیافته دارند. آلمان به دلیل موقعیت اقتصادی و اجتماعی خوبی که دارد، همواره مورد توجه بسیاری از مهاجران در سراسر دنیا بوده است. برای اینکه بتوانید ویزای آلمان را دریافت کنید، روشهای مختلفی وجود دارد که بسته به هدف و شرایط متقاضی هر کدام برای افراد خاصی مناسب هستند. از جمله ویزاهای پرکاربرد آلمان میتوان به ویزای تحصیلی، ویزای کاری و ویزای توریستی اشاره کرد. اگر قصد مهاجرت به آلمان را دارید، این مقاله برای شماست. در ادامه به طور کامل درباره انواع ویزای آلمان و شرایط و مدارک هم کدام صحبت خواهیم کرد.
ما در موسسه درنای آبی با بهرهگیری از بهترین متخصصان در حوزه مهاجرت به کشورهای مختلف از جمله آلمان، آماده خدمترسانی به شما عزیزان هستیم.
انواع اقامت در آلمان
قبل از اینکه برای مهاجرت و اقامت در آلمان برنامهریزی کنید، باید بدانید که اقامت آلمان به طور کلی به دو دسته زیر تقسیم میشود که هر کدام ویژگیهای خاصی دارد:
اقامت کوتاهمدت آلمان
اگر هدف شما از سفر به این کشور به گونهای است که حداکثر به 90 روز اقامت در این کشور منتهی شود، باید برای اخذ ویزای کوتاهمدت اقدام کنید. این ویزا منجر به یک مجوز اقامت کوتاهمدت در آلمان میشود که بهواسطه آن میتوانید تا 90 روز در هر 180 روز در این کشور حضور داشته باشید. این نوع ویزا همان ویزای نوع C یا توریستی است.
اقامت بلند مدت آلمان
حال اگر هدفی که از حضور در این کشور دارید، مستلزم اقامت بیش از 90 روز است و یا اینکه هدف شما مهاجرت دائمی به این کشور است، باید برای دریافت ویزای نوع D اقدام کنید. روشهای زیادی برای دریافت اقامت بلند مدت آلمان وجود دارد که از جمله آنها می توان به روشهای مهاجرتی زیر اشاره کرد:
انواع اقامت آلمان |
اقامت در آلمان از طریق تحصیل |
اقامت در آلمان از طریق کار |
اقامت در آلمان از طریق سرمایهگذاری |
اقامت آلمان از طریق خرید ملک |
اقامت در آلمان از طریق ازدواج |
اقامت در آلمان از طریق پناهندگی |
نکته 1: در بعضی از روشهای بالا میتوانید اقامت دائم را مستقیماً دریافت کنید اما در سایر روشها باید ابتدا اقامت موقت آلمان را دریافت و بعد تحت شرایط خاصی آن را به اقامت دائم این کشور تبدیل کنید.
نکته 2: مدت زمان گرفتن اقامت المان بسته به روش مهاجرت تقریباً 5 سال پس از اقامت موقت و پیوسته در این کشور ممکن میشود.
انواع ویزاهای آلمان
بسته به اینکه هدف شما از حضور در آلمان چیست و چه مدت زمانی قرار است در این کشور اقامت داشته باشید، میتوان ویزاهای مختلف این کشور را به دو دسته ویزاهای کوتاهمدت (ویزاهای A، B و C) و ویزاهای بلندمدت (ویزای ملی یا D) تقسیم کرد:
ویزاهای کوتاهمدت آلمان
- ویزای ترانزیتی نوع A: اگر قصد دارید به کشوری سفر کنید که عضو منطقه شنگن نیست و لازم است که پرواز شما در آلمان توقف داشته باشد، باید برای مدت حضور در فرودگاههای این کشور ویزای ترانزیت نوع A را دریافت کنید. این ویزای بین 24 تا 48 ساعت اعتبار دارد و به عبارتی باید قبل از اتمام اعتبار آن از آلمان خارج شده باشید.
- ویزای ترانزیتی نوع B: اگر قصد دارید به کشوری سفر کنید که عضو منطقه شنگن است و در حین سفر چه از طریق زمینی، هوایی و یا آبی در آلمان توقف خواهید داشت و یا اگر قرار است در حین سفر از آلمان عبور کنید، باید ویزای ترانزیتی نوع B را دریافت کنید که 5 روز اعتبار دارد.
- ویزای نوع C (توریستی): اگر مدت اقامت شما در آلمان حداکثر 90 روز باشد، باید برای ورود به این کشور ویزای نوع C که به ویزای توریستی هم معروف است، دریافت کنید. این ویزا به شما یک اجازه اقامت 90 روزه در یک بازه 6 ماهه را میدهد.
ویزاهای بلند مدت آلمان
- ویزای نوع D: این ویزا که معمولاً حداقل یک سال اعتبار دارد، برای افرادی صادر میشود که مدت اقامت آنها در آلمان بیشتر از یک سال باشد. ویزای کاری و ویزای تحصیلی از معروفترین ویزاهای آلمان هستند که در این دسته قرار میگیرند.
ویزاهای کوتاهمدت آلمان | ویزای ترانزیت نوع A ترانزیت نوع B ویزای نوع C (توریستی) |
ویزاهای بلند مدت آلمان | ویزای دانشجویی ویزای کاری ویزای تحقیقاتی ویزای سرمایهگذاری ویزای ازدواج ویزای همراه ویزای درمان یویزای آوسبیلدونگ ویزای بازنشستگی ویزای تلنت |
گرفتن ویزای آلمان از طریق سایر کشورها
یکی از روشهای گرفتن ویزای آلمان به خصوص در چند سال اخیر که محدودیتهای زیادی بر ایرانیان اعمال شده، دریافت ویزای آلمان از طریق کشورهای دیگر است که به طور خاص برای کسانی که محدودیت زمانی دارند، مناسب است. یک دسته از این افراد، مشمولین طرح خدمت سربازی هستند که معافیت تحصیلی آنها رو به اتمام است و نمیتوانند مدت زمان زیادی منتظر وقت سفارت بمانند. برای این دسته از افراد بهترین راه این است که با استفاده از یک ویزای توریستی به یکی از کشورهای همسایه بروند و سپس از طریق سفارت آلمان در آن کشور، برای اخذ ویزای آلمان اقدام کنند.
برخی از متقاضیان هم مانند کسانی گپ تحصیلی زیاد، نمره زبان پایین و یا معدل کمی دارند؛ شانس کمی برای گرفتن ویزای آلمان در ایران دارند؛ بنابراین بهتر است که برای دریافت ویزای کشور آلمان از طریق یک کشور سوم اقدام کنند.
اگر شما هم از این دسته افراد هستید میتوانید برای بالا بردن شانس خود در دریافت ویزای آلمان از روشهای زیر استفاده کنید:
- اخذ ویزای آلمان از ترکیه
- اخذ ویزای آلمان از ارمنستان
- اخذ ویزای آلمان از مجارستان
شرایط اخذ ویزا آلمان
آلمان پهناورترین قاره اروپا است که به دلایلی همچون اقتصاد قوی، صنایع پیشرفته و زیرساختهای مناسب یکی از مهاجرپذیرترین کشورهای اروپا و حتی دنیا به حساب میآید. بر همین اساس طبق سیاستهای مهاجرتی این کشور، راههای زیادی برای اخذ ویزای آلمان وجود دارد که هر کدام شرایط خاصی دارند. با این حال یکی از شرایط اولیه اخذ ویزای آلمان را میتوان تسلط بر زبان المانی دانست. فراموش نکنید که برای سادهترین روش مهاجرت به این کشور هم باید مدرک زبان آلمانی داشته باشید.
در ادامه به توضیح کوتاه شرایط معروفترین ویزاهای آلمان خواهیم پرداخت:
- ویزای تحصیلی: ویزای تحصیلی آلمان به کسانی داده میشود که موفق به اخذ پذیرش از یکی از مؤسسات آموزش عالی آلمان برای دورههای آموزشی بیش از 6 ماه شده باشند.
- ویزای کاری: ویزای کاری آلمان به کسانی تعلق میگیرد که دارای جاب آفر از یک کارفرمای آلمانی باشند و یا بخواهند به قصد جستوجوی کار وارد المان شوند.
- ویزای سرمایهگذاری: ویزای سرمایه گذاری آلمان به کسانی اعطا میشود که قصد سرمایهگذاری در آلمان از طریق ثبت شرکت، خرید یک بیزینس یا راهاندازی یک کسب و کار را داشته باشند.
- ویزای توریستی: همانطور که قبلاً گفتیم ویزای توریستی آلمان کوتاهمدت بوده و به کسانی داده میشود که با هدفهای مختلف از جمله گردشگری وارد آلمان میشوند و مدت اقامت آنها از 90 روز بیشتر نخواهد بود.
- ویزای همراه: کسانی که قبلاً موفق شدهاند به آلمان مهاجرت کنند و میخواهند تحت شرایط خاصی همسر و فرزندانشان را با خود همراه کنند، میتوانند برای اخذ ویزای همراه اقدام کنند.
- ویزای بازنشستگی: ویزای بازنشستگی آلمان مناسب کسانی است که معمولاً بالای 65 سال سن دارند و از تمکن مالی خوبی برای تأمین هزینههای خود و خانواده در آلمان برخوردار هستند.
- ویزای آوسبیلدونگ: ویزای آوسبیلدونگ آلمان به کسانی تعلق میگیرد که قصد دارند با هدف شرکت در یک دوره کارآموزی 1 تا 3 ساله به اسم آوسبیلدونگ وارد المان شوند.
- ویزای دیدار خانواده: ویزای دیدار خانواده که در واقع نوعی ویزای توریستی است به کسانی تعلق میگیرد که بهواسطه یک دعوتنامه قصد دارند برای دیدن اعضای خانواده خود وارد المان شوند.
مدارک مورد نیاز اخذ ویزای آلمان
یکی از مراحل مهاجرت به آلمان، جمعآوری اسناد و مدارک است. با توجه به اینکه چه روشی را برای مهاجرت به آلمان انتخاب میکنید، به اسناد و مدارک متفاوتی نیاز خواهید داشت. با این حال بعضی از مدارک در همه شیوههای مهاجرت به این کشور مشترک هستند. این مدارک عبارتاند از:
- اسناد و مدارک نشاندهنده داشتن محل اقامت در آلمان (مثل رزرو هتل، قرارداد اجاره یک ملک، رزرو خوابگاه)
- پاسپورت معتبر با حداقل ۶ ماه اعتبار و یک صفحه خالی
- ارائه برنامه سفر (رزرو بلیط هواپیما)
- 2 قطعه عکس در ابعاد پاسپورت
- بیمه درمانی
- گواهی تمکن مالی
- فرم تکمیلشده درخواست ویزا
- رسید پرداخت هزینه ویزا
مراحل گرفتن ویزای آلمان
یکی از مهمترین کارهایی که باید قبل از مهاجرت به هر کشوری از جمله آلمان انجام دهید، دریافت ویزای آن کشور متناسب با هدفی است که در کشور مقصد دنبال خواهید کرد. از آنجا که دریافت ویزا به خودی خود استرسزا و چالشبرانگیز است، بهتر است از قبل با نحوه گرفتن ویزای المان آشنا باشید تا با آگاهی بیشتری قدم در این مسیر بگذارید. مراحل اخذ ویزا آلمان به ترتیب عبارتاند از:
- ابتدا باید به وبسایت سفارت آلمان مراجعه و فرم درخواست ویزا را دانلود کنید.
- دو نسخه از این فرم را پرینت بگیرید و بعد از مطالعه هر دو را امضا کنید.
- مدارک لازم برای اخذ ویزا را جمع آوری کنید.
- از طریق وبسایت کارگزاری ویزامتریک آلمان، وقت سفارت بگیرید.
- در روز مصاحبه با در دست داشتن همه مدارک به سفارت مراجعه کنید.
- در روز مصاحبه همچنین باید اطلاعات بیومتریک خود را ثبت کنید.
- هزینه درخواست ویزا را پرداخت کنید و رسید آن را تحویل بگیرید.
- رسید پرداخت هزینه ویزا را به همراه سایر مدارک تحویل سفارت دهید.
- منتظر جواب ویزای آلمان خود بمانید.
هزینه ویزای آلمان
یکی از مهمترین هزینههایی که باید در پروسه مهاجرت به آلمان و اخذ ویزای این کشور پرداخت کنید، هزینه ویزا است که باید به صورت نقدی در سفارت بپردازید. قیمت ویزا آلمان در ایران بسته به سن متقاضی به شرح زیر است:
رایگان | متقاضیان کمتر از 6 سال |
40 یورو | متقاضیان 6 تا 12 سال |
80 یورو | متقاضیان بالای 12 سال |
توجه کنید که ممکن است هزینه صدور ویزا آلمان موارد دیگری را هم شامل شود که عبارتاند از:
- خدمات اختصاصی
- عکس بیومتریک
- تکمیل نقصی مدارک
- کپی/پرینت
- تماس تلفنی
- پرکردن فرم
- سرویس کمکرسانی
نکته: هزینه ویزای آلمان با دعوتنامه یا بدون دعوتنامه طبق جدول بالا تعیین میشود.
مدت اعتبار ویزای آلمان
مدت اعتبار ویزای آلمان کاملاً به نوع ویزا بستگی دارد و ممکن است چند ساعت تا چند سال باشد. مدت اعتبار برخی از پرتقاضاترین ویزاهای آلمان را در جدول زیر خواهید دید:
مدت اعتبار | نوع ویزا |
۲۴ ساعت | ویزای ترانزیت فرودگاهی |
۹۰ روز | ویزای توریستی |
۹۰ روز در یک دوره 6 ماهه یا 180 روز | ویزای تجاری |
معمولاً بیشتر از ۳ ماه | ویزای تحصیلی |
۶ ماه | ویزای جستجوی کار |
۳ تا ۶ ماه | ویزای پژوهشی |
کوتاهمدت: ۳ ماه بلندمدت: 1 تا 3 سال | ویزای فریلنسر |
۱ تا ۳ سال | مجوز کار موقت |
۱ سال | ویزای پیوستن به خانواده |
تمدید ویزای آلمان
تمدید ویزای آلمان در حالت کلی امکانپذیر است ولی شاید بتوان اینگونه گفت که ویزاهای کوتاهمدت مثل ویزاهای توریستی را نمیتوان به راحتی ویزاهای بلند مدت مثل ویزاهای تحصیلی و کاری تمدید کرد.
برای اینکه بتوانید ویزاهای کوتاهمدت را تمدید کنید، باید شرایط خاصی داشته باشید که عبارتاند از:
- در صورتی که در شرایط پیشبینی نشدهای مثل بلایای طبیعی، عدم تردد هوایی به دلیل بدی هوا قرار بگیرید، میتوانید درخواست تمدید ویزا کنید.
- یکی دیگر از شرایطی که تمدید ویزای کوتاهمدت را ممکن میکند، ابتلا به یک بیماری یا یک مشکل پزشکی بحرانی است که تغییر مکان یا سفر هوایی را غیرممکن میکند.
ویزای بلند مدت تحصیلی را تا زمانی که مشغول به تحصیل باشید، میتوانید تمدید کنید. امکان تمدید ویزای کاری هم تا زمانی که قرارداد کاری شما پابرجا باشد، وجود دارد.
تجربه اخذ ویزای آلمان با مؤسسه مهاجرتی درنای آبی
مؤسسه مهاجرتی درنای آبی، یکی از معتبرترین و بهترین مؤسسات مهاجرتی کشور است که 4 شعبه فعال در تورنتو، استانبول، تهران و مشهد دارد. متخصصان ما در تلاش هستند، بهترین خدمات را در زمینه مشاوره و معرفی راهکارها، به متقاضیان ارجمند ارائه کنند. اگر به دنبال اخذ ویزای آلمان هستید، همین حالا با مشاوران ما در درنای آبی تماس بگیرید و از خدمات مشاوره رایگان مهاجرت استفاده کنید.
سؤالات متداول درباره اخذ ویزای آلمان
- اقامت در آلمان به چه صورت ممکن است؟
چگونگی اقامت در آلمان بستگی به هدف شما از حضور در این کشور دارد. برای اقامت کوتاهمدت (کمتر از 90 روز) نیاز به ویزای شنگن دارید. برای اقامت بلند مدت، باید درخواست ویزای ملی (ویزای نوع D) دهید که به شما اجازه میدهد به مدت طولانیتر در آلمان بمانید. اقامت دائم نیز پس از چند سال زندگی و کار در آلمان امکانپذیر است.
- چطور ویزای آلمان بگیریم؟
برای گرفتن ویزای آلمان، ابتدا باید نوع ویزایی که نیاز دارید را مشخص کنید (مانند ویزای توریستی، تحصیلی، کاری و غیره). سپس مدارک لازم را آماده کرده و درخواست خود را از طریق سفارت یا کنسولگری آلمان در کشور مبدأ ثبت کنید.
- شرایط اخذ اقامت کشور آلمان چیست؟
شرایط اخذ اقامت کشور آلمان به نوع اقامتی که درخواست میدهید بستگی دارد. به طور مثال برای اقامت تحصیلی نیاز به پذیرش از یک دانشگاه آلمانی دارید و برای اقامت کاری باید پیشنهاد شغلی از یک کارفرما در آلمان داشته باشید.
- شرایط اخذ ویزای آلمان چیست؟
برای اخذ ویزای آلمان باید مدارک شناسایی، فرم درخواست ویزا، عکس، بیمه مسافرتی و مدارکی که هدف سفر شما را مشخص میکنند (مانند دعوتنامه، پذیرش دانشگاه، قرارداد کاری و غیره)، ارائه کنید. از دیگر شرایط مشترک برای اخذ اغلب ویزاهای آلمان تمکن مالی و تسلط به زبان آلمانی است.
- شرایط ویزای آلمان برای ایرانیان چیست؟
شرایط ویزای آلمان برای ایرانیان مشابه سایر ملیتها است، اما ممکن است به دلیل تغییر روابط دیپلماتیک و قوانین مهاجرتی، نیاز به ارائه مدارک بیشتری مانند اثبات بازگشت به کشور خود داشته باشید.
- مدت زمان صدور ویزا آلمان چقدر طول می کشد؟
مدتی زمانی که طول میکشد تا ویزای آلمان صادر شود به شدت به تعداد متقاضیان بستگی دارد. بر این اساس معمولاً صدور ویزاهای توریستی یک ماه و ویزاهای همراه حداقل 6 ماه طول میکشد. در این میان صدور ویزاهای کاری و تحصیلی حتی ممکن است بیشتر از 1 سال هم طول بکشد.
توجه کنید که صدور ویزا آلمان فوری در روز مراجعه به سفارت امکانپذیر است. اگر خواستید ویزای خود را فوری دریافت کنید، کافی است 50 درصد به اصل مبلغ روادید آلمان اضافه کنید.
- درخواست ویزای آلمان را چطور پیگیری کنم؟
برای پیگیری درخواست ویزای خود باید از طریق کارگزاری ویزامتریک اقدام کنید. بدین منظور ابتدا وارد سایت کارگزاری ویزامتریک شوید. سپس در گوشه سمت چپ صفحه اصلی روی گزینه «پیگیری درخواست» کلیک کنید. حال باید کد رهگیری و تاریخ تولد خود را وارد کنید تا بتوانید از آخرین وضعیت ویزای خود مطلع شوید.
ما در کنار تو هستیم، تا مسیر مهاجرتی آسانی را طی کنی.
برای رزرو وقت مشاوره کافی است تلفن تماس خود را ثبت کنی.