شرایط گرفتن اقامت در کشور هلند چیست؟ برای اخذ اقامت کشور هلند، علاوه بر آشنایی با قوانین کشور هلند برای مهاجرت به این کشور، آگاهی از راههای دریافت اقامت این کشور، نقش مهمی در تسهیل فرآیند درخواست ویزای کشور هلند برای مهاجرت دارد. در ادامه این راهنما با ما همراه باشید تا به صورت کامل، شما را در مسیر نحوه دریافت اقامت کشور هلند و شرایط دریافت هر کدام همراهی کنیم.
راههای گرفتن اقامت هلند برای ایرانیان
برای ایرانیان، دریافت اقامت کشور هلند از طریق چندین مسیر امکانپذیر است. کار و تحصیل از رایجترین روشها هستند که پس از پنج سال اقامت منجر به دریافت اقامت دائم میشوند. سرمایهگذاری و ثبت شرکت نیز گزینههای مناسبی برای افراد با تمکن مالی هستند. ازدواج با یک تبعه هلند پس از 3 سال زندگی مشترک میتواند به اقامت دائم منجر شود. تولد در هلند نیز در صورتی که یکی از والدین تبعه هلند باشد، تابعیت را در پی دارد. در ادامه، به هر یک از این روشهای اقامت هلند به تفصیل پرداخته و شرایط و مراحل اخذ اقامت را توضیح خواهیم داد.
1- اقامت تحصیلی در هلند
اقامت تحصیلی در هلند یکی از رایجترین و در دسترسترین راهها برای ایرانیان علاقهمند به مهاجرت به این کشور است. برای اخذ این نوع اقامت، فرد متقاضی ابتدا باید از یکی از دانشگاههای معتبر هلند، پذیرش تحصیلی دریافت نماید.
پس از دریافت نامه پذیرش، دانشگاه معمولاً به عنوان اسپانسر فرد، مراحل درخواست ویزای تحصیلی (MVV) و سپس مجوز اقامت (VVR) را از طریق اداره مهاجرت هلند (IND) آغاز میکند.. پس از ورود به هلند با ویزای MVV، دانشجو باید برای دریافت کارت اقامت VVR خود اقدام نماید. او در طول دوره تحصیل، پیشرفت تحصیلی لازم را داشته باشد تا مجوز اقامتش تمدید گردد. در ضمن متذکر میشویم که دریافت اقامت دائم یا تابعیت از این طریق ممکن نمیباشد.
2- اقامت کاری در هلند با جاب آفر
اقامت کاری در هلند از طریق دریافت پیشنهاد شغلی (Job Offer) از یک کارفرمای هلندی، یکی دیگر از مسیرهای مهم اخذ اقامت در هلند برای ایرانیان به شمار میرود. در این روش، کارفرمای هلندی پس از اطمینان از عدم وجود نیروی کار واجد شرایط در بازار کار هلند و اتحادیه اروپا، برای استخدام فرد متقاضی ایرانی اقدام میکند.
برای این منظور، کارفرما باید از اداره مهاجرت هلند (IND) مجوز استخدام تبعه خارجی را دریافت نماید. پس از موافقت IND، فرد متقاضی میتواند برای دریافت ویزای کار (که معمولاً به صورت ویزای کار کوتاه مدت، MVV و GVVA صادر میشود) اقدام کند. پس از ورود به هلند با ویزای کار، فرد میتواند برای دریافت مجوز اقامت کاری (VVR) اقدام نماید. با رعایت قوانین کار و اقامت هلند، او میتواند به کار و زندگی در این کشور بپردازد.
3- اقامت از طریق سرمایهگذاری در هلند
دولت هلند برنامههای سرمایهگذاری مشخصی را ارائه میدهد که معمولاً از طریق روشهایی مانند سرمایهگذاری در شرکتهای نوآورانه (استارتاپ)، ثبت شرکت، تمکن مالی یا خرید ملک امکانپذیر است. قطعا مبلغ و نوع سرمایهگذاری مورد نیاز بسته به برنامه متفاوت بوده و هدف از آن، ایجاد ارزش افزوده برای اقتصاد هلند، نوآوری و ایجاد اشتغال است.
متقاضیان باید علاوه بر اثبات منبع قانونی سرمایه، طرح کسبوکار قوی و منطبق با اهداف دولت هلند ارائه نمایند. آنها بایستی توانایی مالی کافی برای حمایت از خود و خانوادهشان را نشان دهند. پس از انجام سرمایهگذاری و تأیید آن توسط نهادهای مربوطه، فرد متقاضی و اعضای خانوادهاش میتوانند برای دریافت مجوز اقامت سرمایهگذاری اقدام نمایند.
4- اقامت از طریق استارتاپ در هلند
سرمایهگذاری در شرکتهای نوآورانه (استارتاپ)، فرصتی برای کارآفرینان نوآور و خلاق فراهم میآورد تا با راهاندازی کسبوکار خود در این کشور، اجازه اقامت دریافت نمایند. برای واجد شرایط بودن، متقاضی باید یک ایده کسبوکار نوآورانه داشته که پتانسیل رشد و ایجاد اشتغال در هلند را دارا باشد.
علاوه بر این، متقاضی نیازمند یک “تسهیلگر” (Facilitator) یا تسهیلگر است. یک سازمان یا فرد باتجربه در زمینه استارتاپها در هلند که از ایده کسبوکار حمایت کرده و راهنماییهای لازم را ارائه دهد. فرآیند درخواست شامل ارائه طرح کسبوکار جامع، اثبات تمکن مالی برای یک سال زندگی در هلند و ارزیابی ایده توسط تسهیلگر و اداره مهاجرت هلند (IND) میباشد.
در صورت تأیید، متقاضی با دریافت ویزای استارتاپ هلند اجازه دارد به مدت 1 سال در این کشور اقامت کرده و کسبوکار خود را توسعه دهد. پس از یک سال، در صورت موفقیت و پایداری کسبوکارتان، میتوانید اقامت خودتان را تمدید نمایید.
5- اقامت از طریق ازدواج در هلند
اقامت در کشور هلند از طریق ازدواج، برای افرادی امکانپذیر است که با یک تبعه هلند ازدواج رسمی کرده باشند. برای واجد شرایط بودن، رابطه ازدواج باید واقعی و پایدار بوده و هر دو طرف باید حداقل 21 سال سن داشته باشند. فرد مقیم هلند باید بتواند هزینههای زندگی خود و همسرش را تأمین نماید.
به عنوان مثال داشتن منزل مسکونی در کشور هلند یکی از این شرایط است. در برخی موارد، ارائه مدارکی مبنی بر آشنایی با فرهنگ و زبان هلندی از سوی فرد متقاضی الزامی میباشد. اداره مهاجرت هلند (IND) به دقت مدارک و شرایط را بررسی میکند تا از صوری نبودن ازدواج اطمینان حاصل کند. پس از سه سال زندگی مشترک، امکان دریافت اقامت دائم وجود دارد.
6- اقامت هلند از طریق ثبت شرکت
اقامت در کشور هلند از طریق ثبت شرکت، یکی از روشهای مهاجرتی برای کارآفرینان و صاحبان کسبوکار است که قصد دارند فعالیتهای تجاری خود را در این کشور گسترش دهند و از این طریق اجازه اقامت کسب نمایند. این نوع اقامت بر اساس یک سیستم امتیازبندی عمل میکند. در این سیستم به متقاضیان بر اساس عواملی نظیر طرح تجاری اقتصادی، میزان سرمایه شخصی، تجربه کاری و سن، امتیاز تعلق میگیرد.
با این حال، یکی از نکات قابل توجه در این روش، مبلغ نسبتاً بالای سرمایهگذاری مورد نیاز است که حداقل 1,250,000 یورو تعیین شده و در مقایسه با دیگر کشورهای اروپایی، رقم قابل توجهی محسوب میشود. به دلیل این مبلغ بالای سرمایهگذاری و پیچیدگیهای موجود برای اتباع ایرانی در این مسیر، بسیاری از افرادی که قصد راهاندازی کسبوکار در هلند را دارند، معمولاً از طریق برنامه استارتاپ که شرایط و سرمایه اولیه کمتری نیاز دارد، اقدام مینمایند.
مراحل دریافت اقامت هلند برای هر روش
روشهای اخذ اقامت در کشور هلند | مراحل |
اقامت تحصیلی هلند | دریافت پذیرش از دانشگاه.اخذ ویزای تحصیلی.ورود به هلند و ثبت نام در دانشگاه.دریافت مجوز اقامت دانشجویی (VVR).پس از اتمام تحصیلات، جستجوی کار و تمدید اقامت. |
اقامت کاری هلند | پیدا کردن کارفرما در هلند.دریافت دعوتنامه کار.درخواست ویزای کار.مصاحبه ویزا.دریافت ویزای کار و ورود به هلند. |
اقامت در کشور هلند از طریق سرمایهگذاری | سرمایهگذاری حداقل ۱.۲۵ میلیون یورو در هلند.درخواست مجوز اقامت موقت (MVV).دریافت مجوز اقامت دائم پس از پنج سال. |
اقامت در کشور هلند از طریق استارتاپ | داشتن ایده کسبوکار نوآورانه با پتانسیل رشد.یافتن یک تسهیلگر (Facilitator) در هلند.ارائه طرح کسبوکار به تسهیلگر و IND. اثبات تمکن مالی برای یک سال زندگی در هلند. دریافت ویزای استارتاپ هلند (MVV).توسعه کسبوکار نوآورانه در هلند.تمدید اقامت پس از یک سال. |
اقامت در کشور هلند از طریق ازدواج | درخواست ویزای مهاجرت ازدواج.ثبت ازدواج در هلند.اخذ مجوز اقامت بلند مدت (VVR).درخواست تابعیت پس از سه سال زندگی مشترک. |
اقامت در کشور هلند از طریق ثبت شرکت | تهیه طرح تجاری اقتصادی قوی با توجه به سیستم امتیازبندی.ثبت شرکت در هلندتأمین حداقل مبلغ 1,250,000 یورو سرمایه.اخذ ویزای کارآفرین یا استارتاپ.دریافت مجوز اقامت موقت.تمدید اقامت پس از یک سال. |
هزینه گرفتن اقامت در کشور هلند
هزینه گرفتن اقامت در کشور هلند به طور کلی، شامل هزینه درخواست ویزا و مجوز اقامت به اداره مهاجرت هلند (IND) که معمولاً بین 210 تا 400 یورو برای فرد اصلی متغیر است (برای سرمایهگذاری ممکن است بیشتر باشد)، هزینههای مربوط به مدارک مورد نیاز مانند ترجمه رسمی، هزینههای زندگی در طول پروسه (به خصوص در روشهایی مانند استارتاپ که نیاز به اثبات تمکن مالی برای یک سال وجود دارد) و در صورت نیاز به وکیل یا مشاور مهاجرت، هزینههای مربوط به آنها نیز اضافه میشود.
همچنین، در روشهایی مانند سرمایهگذاری و ثبت شرکت، مبالغ قابل توجهی برای سرمایهگذاری اولیه مورد نیاز است که میتواند از دهها هزار یورو در برنامه استارتاپ تا بیش از یک میلیون یورو در ثبت شرکت با سرمایه بالا متغیر باشد. در اقامت تحصیلی نیز علاوه بر هزینه ویزا و اقامت، شهریه دانشگاه و هزینههای زندگی دانشجویی باید در نظر گرفته شود.
مدارک لازم برای دریافت اقامت هلند برای هر روش
روشهای اخذ اقامت در کشور هلند | مدارک لازم |
اقامت تحصیلی | مدارک تحصیلی همراه با ریز نمرات مقاطع قبلیمدرک زبان انگلیسی IELTS گواهی تمکن مالی نامه پذیرش دانشگاهمدارک هویتی (پاسپورت، شناسنامه و…)گواهی سلامت از پزشکعکس پاسپورتیگواهی عدم سوء پیشینه |
اقامت کاری | داشتن جاب آفر از طرف کارفرمای هلندیرزومه تحصیلی و کاری مدارک هویتی معتبرتکمیل شده فرم درخواست ویزا گواهی سلامتبیمه مسافرتینامه تمکن مالی مورد نیاز برای زندگی در هلندارائه آدرس محل اقامت در کشور هلند |
اقامت از طریق سرمایهگذاری | طرح تجاری یا بیزینس پلنسرمایه کافی (حداقل ۱.۲۵ میلیون یورو)فیش واریز درخواست به مبلغ حدود ۲۰۰۰ یوروداشتن پاسپورت معتبراثبات تمکن مالیثبت اطلاعات بیومتریکارائه گواهی سوابق کاری و تجاریاطلاعات شخصیاطلاعات مربوط به ارزش سرمایهگذاری |
اقامت از طریق استارتاپ | همکاری با یک تسهیلگر هلندی (ارائه قرارداد امضا شده)ثبت اطلاعات بیومتریک (هم متقاضی و هم تسهیلگر)ارائه عدم سوءپیشینهگواهی عدم ابتلا به بیماری سلبیزینس پلن استارتاپاثبات نوآورانه بودن استارتاپ گواهی عدم حضور غیر قانونی قبلی متقاضیثبتنام در دفتر ثبت تجارت اتاق بازرگانی (هم متقاضی و هم تسهیلگر)تمکنمالی (۲۳,۰۰۰ یورو) |
اقامت از طریق ازدواج | مدارک هویتیمدرک ازدواج رسمیتمکن مالی همسرارائه نشانی منزل شخص مقیم هلند |
اقامت از طریق ثبت شرکت | طرح تجاری یا بیزینس پلنسرمایه کافی برای ثبت شرکتاساسنامه شرکتاظهارنامه مالیکپی پاسپورت مدارک اداره ثبت شرکت (+ترجمه رسمی) |
مزایای اخذ اقامت هلند
- قرار داشتن در جایگاههای بالا در رتبهبندیهای جهانی کیفیت زندگی (به دلیل سیستم بهداشت و درمان پیشرفته، آموزش باکیفیت، زیرساختهای مدرن و امنیت بالا)
- اقتصاد قوی و مبتنی بر نوآوری
- نرخ بیکاری نسبتاً پایین
- فرصتهای شغلی
- سیستم آموزشی قوی و دانشگاههای معتبر در سطح جهانی
- محیط مناسب برای سرمایهگذاری و کارآفرینی
- فرهنگ پذیرنده، آزاد و جامعه پذیر با تنوع فرهنگی بالا
- موقعیت جغرافیایی استراتژیک ( قلب اروپا و دسترسی آسانی به سایر کشورهای اروپایی)
- تعادل کامل میان کار و زندگی
آیا میتوان از طریق تحصیل اقامت دائم هلند گرفت؟
بله، امکان اخذ اقامت دائم هلند از طریق تحصیل وجود دارد، اما به طور مستقیم پس از اتمام تحصیل نیست. دانشجویان بینالمللی پس از فارغالتحصیلی از یک موسسه آموزش عالی، میتوانند برای ویزای جستجوی کار اقدام نمایند. این ویزا به آنها اجازه میدهد تا 1 سال در این کشور به دنبال شغل مرتبط با رشته تحصیلی خود بگردند.
در صورتی که فرد در این مدت موفق به یافتن شغل شود و شرایط لازم برای اقامت کاری را احراز کند، میتواند مجوز اقامت خود را به اقامت کاری تغییر دهد. پس از گذشت پنج سال از اقامت قانونی و پیوسته در هلند و در صورت داشتن شرایط لازم میتوان برای اقامت دائم هلند درخواست داد.
شرایط اقامت هلند برای خانواده چیست؟
فردی که اقامت قانونی در هلند دارد (شهروند هلندی، دارای اقامت دائم یا موقت با شرایط خاص)، میتواند برای پیوستن اعضای درجه یک خانواده خود شامل همسر (یا شریک زندگی ثبتشده) و فرزندان زیر 18 سال اقدام کند. فرد مقیم باید توانایی مالی کافی برای تأمین هزینههای زندگی خود و اعضای خانوادهاش را داشته باشد، مسکن مناسبی برای آنها فراهم نماید.
هزینه درخواست اقامت برای همسر حدود ۲۴۳ یورو و برای فرزندان زیر ۱۸ سال حدود ۸۱ یورو است. در برخی موارد، ارائه مدارکی مبنی بر آشنایی با فرهنگ و زبان هلندی از سوی فرد متقاضی پیوستن به خانواده الزامی است. اداره مهاجرت هلند (IND) با بررسی دقیق مدارک و شرایط، از واقعی بودن رابطه خانوادگی و توانایی مالی فرد مقیم اطمینان حاصل میکند.
آیا امکان تبدیل اقامت موقت به دائم در هلند وجود دارد؟
برای تبدیل اقامت موقت به دائم در هلند، فرد متقاضی باید معمولاً به مدت 5 سال متوالی و قانونی در هلند اقامت داشته باشد. در طول این مدت، او بایستی شرایط اقامت موقت خود را رعایت نماید. علاوه بر این، فرد باید نشان دهد که به اندازه کافی در جامعه هلند ادغام شده است، که این امر معمولاً از طریق داشتن دانش کافی زبان هلندی (معمولاً سطح A2 یا بالاتر)، آشنایی با فرهنگ و جامعه هلند و داشتن شغل یا منبع درآمد پایدار اثبات میشود.
همچنین، فرد نباید سابقه کیفری جدی داشته و باید همچنان شرایط لازم برای نوع اقامت موقت قبلی خود را حفظ نموده باشد (البته با در نظر گرفتن تغییر وضعیت به اقامت دائم). پس از احراز این شرایط، میتوان برای دریافت مجوز اقامت دائم (onbepaalde tijd) از اداره مهاجرت هلند (IND) درخواست داد.
شرایط دریافت پاسپورت و تابعیت هلند چیست؟
برای دریافت پاسپورت و تابعیت این کشور، فرد متقاضی معمولاً باید حداقل 5 سال به طور قانونی و پیوسته در هلند اقامت داشته و دارای مجوز اقامت معتبر باشد. علاوه بر این، تسلط کافی به زبان هلندی (معمولاً در سطح ادغام اجتماعی)، آشنایی با جامعه و فرهنگ هلند، نداشتن سوابق کیفری جدی و اثبات داشتن منبع درآمد مستقل از کمکهای دولتی از جمله شرایط اصلی هستند.
در بیشتر موارد، متقاضی باید از تابعیت فعلی خود چشمپوشی کند، مگر در موارد استثنایی. پس از احراز تمامی این شرایط و طی کردن مراحل قانونی مربوطه، فرد میتواند برای دریافت پاسپورت و تابعیت این کشور درخواست دهد.
تفاوت اقامت دائم و شهروندی هلند چیست؟
اقامت دائم در هلند به فرد اجازه میدهد تا به طور نامحدود در این کشور زندگی و کار کرده و از بسیاری از حقوق شهروندان هلندی به جز حق رای دادن و انتخاب شدن در انتخابات ملی و برخی مشاغل دولتی خاص بهرهمند شود. در مقابل، شهروندی هلند به فرد تابعیت این کشور را اعطا نموده و او را به طور کامل با حقوق و تکالیف یک شهروند هلندی برابر میسازد، از جمله حق رای دادن و انتخاب شدن، داشتن پاسپورت هلندی و بهرهمندی کامل از قوانین اتحادیه اروپا. در واقع، شهروندی یک سطح بالاتر از اقامت دائم است و نشاندهنده تعلق کامل فرد به کشور هلند میباشد.
موسسه مهاجرتی درنای آبی، همراه شما در مسیر مهاجرت
همانطور که دیدیم مراحل و مدارک مورد نیاز بسته به نوع اقامت (توریستی، تحصیلی، کاری و غیره) متفاوت است. موسسه مهاجرتی درنای آبی با بهرهگیری از تیمی مجرب شامل وکلای رسمی و مشاوران متخصص، خدمات متنوعی را در زمینههای مهاجرت تحصیلی، کاری، استارتاپ و سرمایهگذاری به شما ارائه میدهد. شما میتوانید با مشاوران این موسسه مهاجرتی تماس گرفته و سوالات خودتان را در زمینه امور مهاجرتی از آنها بپرسید.
کارشناسان موسسه درنای آبی با ارائه مشاوره تخصصی و خدمات متنوع در حوزه مهاجرت، به شما کمک میکنند تا فرآیندهای مربوط به ویزا و اقامت را به آسانی طی نمایید. با توجه به تغییرات مکرر در قوانین مهاجرتی فنلاند، مقررات جدید را از کارشناسان ما جویا شوید.
منابع: government
ما در کنار تو هستیم، تا مسیر مهاجرتی آسانی را طی کنی.
برای رزرو وقت مشاوره کافی است تلفن تماس خود را ثبت کنی.