در این مقاله، ضمن پرداختن به مراحل اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاههای خارجی و صفر تا صد مهاجرت تحصیلی؛ مراحل عمومی دریافت پذیرش و حتی شرایط منحصربهفرد و مدارک مورد نیاز برای پذیرش تحصیلی هر کشور را با هم بررسی میکنیم. ولی برای اطمینان بیشتر، بهتر است قبل از هر اقدامی سایت دانشگاه مورد نظر خود را نیز چک کنید و یا با کارشناسان مهاجرتی در درنای آبی مشورت کنید.
مهاجرت تحصیلی یکی از روشهای پرتقاضا برای اخذ ویزا و اقامت در کشورهای خارجی است. انتخاب کشور مقصد، انجام مراحل اخذ پذیرش تحصیلی، تکمیل فرم درخواست ویزا و مراجعه به کنسولگری از گامهای ضروری اخذ ویزای تحصیلی هستند و صفر تا صد مهاجرت تحصیلی را شامل می شوند که با تکیه بر نظر کارشناسان اپلای در سریعترین زمان ممکن میتوانید آن را طی کنید.
کل فرایند و مراحل اخذ پذیرش تحصیلی
متقاضیان ادامه تحصیل در دانشگاهها و کالجهای خارج از کشور، باید مراحل اخذ پذیرش تحصیلی را که شامل 6 مرحله زیر است، قدم به قدم انجام دهند:
1. انتخاب دانشگاه و رشته تحصیلی
در مرحله اول، باید انتخاب کنید که قصد دارید در کدام دانشگاه درس بخوانید و در چه رشتهای ادامه تحصیل دهید. دقت کنید رشتهای را که انتخاب میکنید مطابق با شرایط و روحیات شما باشد. تا در آینده، بعد از فارغالتحصیلی بتوانید از فرصتهای شغلی که پیش رویتان است، بهترین استفاده را ببرید.
همچنین، در مورد این که کدام دانشگاه برای اپلای بهتر است، باید درباره اعتبار و موقعیت مکانی آن دانشگاه تحقیق و جستجو کنید. شهریه دانشگاه و هزینههای زندگی در کشور مقصد را نیز مورد بررسی قرار دهید.
2. اطلاع از مهلت ثبت درخواست پذیرش تحصیلی
مطمئن شوید مهلت زمانی اپلای تحصیلی را برای دانشگاه مورد نظرتان در مقاطع مختلف تحصیلی میدانید. معمولا ثبتنام دورههای پزشکی، دامپزشکی و دندانپزشکی زودتر از سایر دورههای کارشناسی شروع میشود؛ بنابراین، سعی کنید در مهلت مقرر، درخواست خود را ثبت کنید.
قبل از تصمیمگیری، حتما از کارشناسان مشاوره بگیرید.
متخصصان درنای آبی در خدمت شما هستند:
3. بررسی شرایط پذیرش دانشگاه
اغلب دانشگاهها برای ورود دانشجویان، شرایط و الزاماتی را وضع میکنند؛ مانند ارائه مدرک زبان تخصصی کشور مقصد و نمونه کار مرتبط، کسب نمره قبولی در آزمونهای سنجش صلاحیت تحصیلی، Duolingo و GRE که باید آنها را رعایت کنید. معمولا این شرایط با توجه به دانشگاه و رشته تحصیلی شما متغیر است؛ بنابراین، سعی کنید از طریق وبسایت دانشگاه، شرایط پذیرش هر رشته تحصیلی را مطالعه کنید.
4. ثبت درخواست
بعد از آن که دانشگاه و رشته مورد نظر خود را انتخاب کردید؛ وقت آن است که درخواست خود را برای پذیرش تحصیلی در آن دانشگاه ثبت کنید.
اما این سوال ممکن است برای شما به وجود بیاید که برای اپلای از کجا شروع کنم؟ معمولا ثبتنام به صورت آنلاین از طریق پورتال دانشگاه صورت میگیرد. وارد سایت دانشگاه شوید. اطلاعات شخصی ازجمله ریزنمرات، رزومه و سوابق تحصیلی و سایر مدارک خود را به صورت ترجمه شده در فرم Application ثبت کنید. همچنین ممکن است لازم باشد هزینهای را بابت ارزیابی مدارک (Application Fee) به دانشگاه بپردازید.
بعد از تایید مدارک و پذیرش میتوانید ادامه مراحل اخذ پذیرش تحصیلی را انجام دهید.
5. توصیه نامه
نوشتن توصیه نامه با کمک استاد راهنما و ارسال آن برای دانشگاه، مرحله بسیار مهمی در اپلای تحصیلی است. این فرصتی را به شما میدهد؛ تا با نوشتن دلایل خود برای انتخاب دانشگاه و انگیزهتان برای تحصیل در رشته انتخابی بتوانید خود را از سایر متقاضیان متمایز کنید. همچنین، اگر ایدهای دارید که علاقهمندی شما را به رشته تحصیلی انتخابی نشان میدهد؛ حتما آن را در توصیه نامه ذکر کنید تا شانس شما برای اخذ پذیرش تحصیلی بیشتر شود.
اما قبل از انجام این مراحل، ابتدا بهتر است استاد راهنمای مورد نظر خود را که در حوزه تحقیقاتی شما فعالیت میکند، انتخاب کنید. سپس، مکاتبات لازم را با استاد راهنما برای نوشتن توصیه نامه یا دریافت کمک هزینه تحصیلی و بورسیه انجام دهید.
6. دریافت نتیجه اپلای
بعد از انجام تمامی مراحل اخذ پذیرش تحصیلی باید مدتی را که زمان آن مشخص نیست، منتظر نتیجه اپلای تحصیلی بمانید. معمولا، نتیجه اپلای به صورت Admission (تایید اخذ پذیرش) یا Reject (رد درخواست پذیرش) به ایمیل شما ارسال میشود.
در صورت تایید اپلای و دریافت نامه پذیرش دانشگاه، ممکن است لازم باشد خود را برای مصاحبه نیز آماده کنید.
در مراحل اخذ پذیرش تحصیلی، هنگام انتخاب دانشگاه و رشته تحصیلی، توجه به شرایط پذیرش دانشگاه بسیار اهمیت دارد. اگر مدرک زبان یا آزمونی مورد نیاز است؛ باید ابتدا این مدارک را آماده کنید. سپس، مراحل اپلای تحصیلی را ادامه دهید.
مراحل مهاجرت تحصیلی
برای مهاجرت تحصیلی ابتدا باید ویزای تحصیلی کشور مقصد را با توجه به مقطع تحصیلی دریافت کنید. به طور کلی، مراحل مهاجرت تحصیلی و اخذ ویزای دانشآموزی و دانشجویی برای تحصیل در موسسات آموزشی و دانشگاهی خارج از کشور به شرح زیر است:
- کشور مقصد مهاجرتی خود را انتخاب کنید.
- مراحل اخذ پذیرش تحصیلی در دانشگاه و رشته مورد علاقهتان را طی کنید.
- فرم آنلاین ویزای تحصیلی را از طریق وبسایت سفارت کشور مقصد تکمیل کنید و آن را پرینت بگیرید.
- مدارک مورد نیاز همچون مدارک شناسایی، پاسپورت، ریزنمرات، سوابق تحصیلی و توصیه نامه را به صورت ترجمه شده آماده کنید.
- یک وقت سفارت از کنسولگری برای تحویل مدارک، انجام مصاحبه و ثبت اطلاعات بیومتریک خود شامل عکس و اثرانگشت بگیرید.
- در وقت مقرر به کنسولگری مراجعه کنید و هزینههای مربوط به ثبت درخواست ویزا و انگشتنگاری را پرداخت کنید.
- منتظر جواب ویزا بمانید. در صورت تایید ویزای تحصیلی برای دریافت پاسپورت خود به کنسولگری مراجعه کنید.
تحصیل در خارج از کشور، یکی از تصمیمات بزرگ زندگی است که آینده شغلی شما را نیز تحت تاثیر قرار میدهد. برای مهاجرت از طریق تحصیل، مراحل اخذ پذیرش تحصیلی و نکات این مقاله را مطالعه کنید.
درنای آبی از موسسات برتر مهاجرتی در ایران، متشکل از مشاورین متخصص و زبده، بهترین راهنمای شما در امر اپلای تحصیلی از دانشگاههای خارجی و اخذ ویزای تحصیلی است. همین حالا با ما تماس بگیرید.
سوالات متداول درباره فرایند و مراحل اخذ پذیرش تحصیلی
اپلای تحصیلی چیست؟
اپلای تحصیلی (Apply) پروسه اخذ پذیرش تحصیلی از یک دانشگاه خارجی است که امکان ادامه تحصیل در آن دانشگاه را برای شما فراهم میکند.
اگر قصد ادامه تحصیل در خارج از کشور به صورت رایگان را دارید؛ باید علاوه بر اپلای تحصیلی، نسبت به اخذ بورسیه تحصیلی از دانشگاه کشور مقصد نیز اقدام کنید.
برای اپلای از کجا شروع کنم؟
این سوال که برای اپلای از کجا شروع کنم از سوالهای پرتکراری است که پاسخ آن را در بخش مراحل اخذ پذیرش تحصیلی به شما دادیم. به طور کلی، برای اپلای تحصیلی بعد از انتخاب کشور مقصد، باید لیستی از موسسات آموزشی و دانشگاهی آن کشور و همچنین رشتههای مورد علاقه خود تهیه کنید. سپس، با مطالعه شرایط پذیرش دانشگاه و آمادهسازی مدارک مورد نیاز، فرم آنلاین اپلای را تکمیل کنید.
از مهمترین مراحل مهاجرت تحصیلی، طی کردن پروسه اپلای و دریافت نامه پذیرش دانشگاه مورد نظرتان است. برای بیشتر شدن شانس موفقیتتان در این پروسه، بهتر است با مشاوران مجرب و متخصص درنای آبی در ارتباط باشید.
لیست بهترین دانشگاه ها برای اپلای
فرق اپلای با بورسیه چیست؟
اگر به عنوان دانشجو، متقاضی تحصیل در خارج از کشور هستید، باید فرق اپلای با بورسیه را بدانید. این دو مفهوم کاملا متفاوت از یکدیگرند.
اپلای به معنای درخواست اخذ پذیرش از یک کالج یا دانشگاه است؛ که مراحل متعددی شامل انتخاب دانشگاه مقصد، تکمیل فرم اپلای، مکاتبه با اساتید و نگارش توصیه نامه دارد. در حالی که بورسیه به عنوان یک کمک هزینه تحصیلی به دانشجویان واجد شرایط تعلق میگیرد و هزینههای تحصیلی را کاهش میدهد. اکثر دانشگاههای خارج از کشور معمولا در وبسایت خود، شرایط دریافت بورسیه تحصیلی را برای دانشجویان قرار دادهاند.
انواع بورسیه تحصیلی رایگان کانادا
ساده ترین روش گرفتن پذیرش از دانشگاههای خارجی چیست؟
اگر از متقاضیانی هستید که رویای ادامه تحصیل در یکی از کالجهای خارج از کشور را دارید؛ باید بدانید که روش گرفتن پذیرش از دانشگاههای خارجی همانند مراحل اخذ پذیرش تحصیلی است. تنها کافی است بعد از انتخاب دانشگاه و رشته مورد نظرتان به پورتال دانشگاه مراجعه کنید. سپس، فرم اپلای را با ارائه مدارک خواسته شده تکمیل کنید.
توصیه میکنیم حتما از در این مسیر از وایزاپلای کمک بگیرید تا مسیر اخذ پذیرش را به سادهترین روش ممکن طی کنید. در پورتال وایز اپلای شما فقط مدارکتان را آپلود کرده و دانشگاههای موردعلاقهتان را انتخاب میکنید. به طور رایگان وایزاپلای درخواست شما را ارسال کرده و پیگیریهای لازم را انجام می دهد.
مهاجرت تحصیلی با دیپلم امکان پذیر است؟
مهاجرت تحصیلی با دیپلم نیز در برخی از کشورها با شرط و شروطی امکانپذیر است. سن متقاضی، معدل دیپلم و گپ تحصیلی از شرایط مهم مهاجرت با مدرک دیپلم هستند.
ما در کنار تو هستیم، تا مسیر مهاجرتی آسانی را طی کنی.
برای رزرو وقت مشاوره کافی است تلفن تماس خود را ثبت کنی.