تحصیل در ترکیه

تحصیل در ترکیه مراحل و شرایط خاصی دارد که آگاهی از آن، مسیر مهاجرت تحصیلی به ترکیه را تسهیل می‌کند. در میان کشورهای مختلف آسیایی و اروپایی، کشور ترکیه به دلیل قرارگیری در مرز اروپا و آسیا، با هر دو قاره ارتباطات گسترده‌ای دارد. این موضوع باعث شده تا این کشور، شرایط مناسبی از نظر سطح زندگی داشته و سالیانه افراد بسیاری به دنبال مهاجرت تحصیلی به این کشور باشند. اما از آنجایی که تمامی علاقه‌مندان از شرایط تحصیل در ترکیه اطلاع ندارند، نمی‌توانند مسیر درست گرفتن پذیرش از دانشگاه‌های ترکیه را طی کنند.

یکی از مسائلی که امروزه ذهن بسیاری از افراد را مشغول نموده است، به مهاجرت مربوط می‌شود. امروزه به دلایل مختلفی، افراد ترجیح می‌دهند تا ادامه مسیر کاری، درسی و زندگی خود را در کشورهای خارجی دنبال کنند. به همین دلیل شناخت راه‌های مهاجرت و کشورهای مناسب، از اهمیت بالایی برخوردار است. در همین راستا، ما در مؤسسه مهاجرتی درنای آبی، آماده ارائه تمامی خدمات مربوط به مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل هستیم و عزیزانی که به دنبال ادامه تحصیل در دانشگاه‌های این کشور هستند، می‌توانند با ما در ارتباط باشند.

cropped 04 1 - 1

نیاز به مشاوره دارید؟

کارشناسان درنای آبی در خدمت شما هستند.

مهاجرت به ترکیه

تحصیل در ترکیه چه مزایایی به همراه دارد؟

مهاجرت تحصیلی به ترکیه و اخذ پذیرش دانشگاه‌های این کشور، از مزایای بسیاری برخوردار است. در واقع اصلی‌ترین دلیل علاقه افراد به ادامه تحصیل در ترکیه را می‌توان ناشی از این مزایا دانست که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • نزدیکی فرهنگ ترکیه به فرهنگ ایران
  • تحصیل بدون مدرک زبان
  • زندگی با هزینه مقرون‌به‌صرفه
  • مدرک دانشگاهی معتبر برای ادامه تحصیل در کشور های اروپایی یا آمریکا
  • و…

شرایط تحصیل در ترکیه چگونه است؟

به طور کلی، بسته به مقطع تحصیلی و سن فرد متقاضی، شرایط تحصیل در ترکیه، متفاوت است. در ادامه شرایط اقامت در ترکیه از طریق تحصیل را بر اساس مقطع تحصیلی بررسی خواهیم نمود:

شرایط پذیرش در مدارس ترکیه

برای پذیرش در مدارس ترکیه در نظر داشته باشید که مدارس این کشور از 6 سالگی آغاز شده و دارای دو نوع خصوصی و دولتی هستند. زبان مدارس این کشور ترکی بوده و زبان انگلیسی از کلاس چهارم آموزش داده می‌شود. همچنین مدارس ترکیه در مقطع دبیرستان، دارای دو نوع آناتولی و دولتی است و نمرات دانش‌اموزان در این مقطع، بر روی دانشگاه‌های آنان تأثیر مستقیم دارد.

شرایط پذیرش در دانشگاه‌های ترکیه برای دوره کارشناسی

برای گرفتن ویزای تحصیلی ترکیه، باید توجه داشته باشید که به مدرک دیپلم نیاز دارید تا بتوانید در آزمون‌های ورودی دانشگاه‌ها شرکت نمایید. دوره لیسانس در دانشگاه‌های ترکیه در حدود 4 سال زمان می‌برد و دانشگاه‌های دولتی این کشور معمولاً به زبان ترکی هستند. به طور کلی شرایطی که برای هر رشته دانشگاهی در این کشور وجود دارد با یکدیگر تفاوت دارد. از جمله مدارک مورد نیاز برای تحصیل در ترکیه در مقطع کارشناسی، می‌توان به فرم درخواست پذیرش، دیپلم، نمره قبولی آزمون ورودی، و… اشاره نمود.

شرایط پذیرش در دانشگاه‌های ترکیه برای دوره کارشناسی ارشد

پذیرش در دانشگاه‌های ترکیه برای دوره کارشناسی ارشد با مقطع کارشناسی متفاوت است و دانشگاه‌، آزمون ورودی مختص‌ به خود را دارد. تحصیل در رشته‌های دوره ارشد در ترکیه، اگر به زبان ترکی و در دانشگاه‌هایی که به این زبان آموزش می‌دهند باشد، هزینه به مراتب کمتری نسبت به دانشگاه‌ها و رشته‌هایی که به زبان انگلیسی تدریس می‌شوند دارد. از جمله مدارک لازم برای تحصیل در ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد، می‌توان به فرم درخواست پذیرش، مدرک کارشناسی و ریزنمرات، انگیزه‌نامه، توصیه‌نامه، قبولی در آزمون‌های مختلف و… اشاره کرد.

شرایط پذیرش در دانشگاه‌های ترکیه برای دوره دکتری

نحوه گرفتن اقامت دانشجویی ترکیه برای دوره دکتری، نسبت به دوره‌های دیگر با دشواری بیشتری همراه است و به واسطه دوره مورد نظر، نیاز است تا دانشجو، مقاله ISI داشته باشد. همچنین نمره آژمون آیلتس حدوداً 6 تا 7 و همچنین نامه تأیید یک استاد راهنما از دیگر ملزومات گرفتن پذیرش و اقامت در این کشور است. از جمله مدارک مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی به ترکیه در مقطع دکتری، می‌توان به مواردی چون فرم درخواست پذیرش، مدرک کارشناسی ارشد و ریزنمرات، انگیزه‌نامه، رزومه، توصیه‌نامه، سوابق تحصیلی، قبولی در آزمون‌های ورودی دانشگاه‌ و … اشاره نمود.

مراحل مهاجرت تحصیلی به ترکیه چیست؟

به طور کلی، مراحل مهاجرت تحصیلی به ترکیه با بقیه کشورها تفاوت چندانی ندارد. این مراحل عبارت‌اند از:

  1. داشتن مدارک مورد نیاز برای هر مقطع مثلا دیپلم و ریزنمرات
  2. تکمیل مدارکی مانند نگارش رزومه و انگیزه نامه و…
  3. بررسی و انتخاب دانشگاه متناسب با رشته و رزومه فرد
  4. اپلای کردن برای دانشگاه
  5. شرکت در آزمون دانشگاه 

مدارک مورد نیاز برای پذیرش دانشجو در ترکیه چیست؟

به طور کلی، برای پذیرش دانشجو در ترکیه و دیگر کشورها، به برخی مدارک و اطلاعات نیاز است. از جمله این مدارک، می‌توان به موارد مختلفی اشاره نمود که برخی از آن‌‌ها را در ادامه معرفی نموده‌ایم:

  1. پاسپورت
  2. نامه پذیرش از دانشگاه‌ موردنظر
  3. فیش پرداخت شهریه
  4. گواهی محل اقامت
  5. بیمه درمانی 
  6. تمکن مالی

قیمت ویزای تحصیلی ترکیه چقدر است؟

در رابطه با هزینه مهاجرت تحصیلی به ترکیه باید به این نکته توجه نمود که هزینه‌های این نوع مهاجرت به کشور ترکیه، به متغیرهای بسیاری بستگی دارد. این متغیرها تأثیر بسیاری بر روی هزینه‌های تحصیل در ترکیه و گرفتن ویزای تحصیلی این کشور داشته و اطلاع از آن‌ها بسیار مهم است. برخی از این موارد عبارت‌اند از:

  • مقطع تحصیلی
  • دانشگاه‌ و رشته مورد نظر
  • شهر مورد نظر برای اقامت
  • مدت زمان ویزای تحصیلی
  • و…

تجربه مهاجرت تحصیلی به ترکیه با مؤسسه مهاجرتی درنای آبی

مؤسسه مهاجرتی درنای آبی، یکی از برترین و معتبرترین مؤسسات مهاجرتی کشور، در زمینه ارائه خدمات مربوطه است. ما در درنای آبی، همواره در تلاش هستیم تا با ارائه بهترین راهکارها و مشاوره‌ها، مسیر تحصیل در ترکیه را برای متقاضیان محترم هموارتر کنیم. درنای آبی با بهره‌مندی از 4 شعبه در شهرهای تورنتو، استانبول، تهران و مشهد، آماده ارائه کلیه خدمات مهاجرتی به متقاضیان محترم است. در نتیجه شما عیزیان می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره با کارشناسان ما، همین حالا با آن‌ها تماس حاصل نمایید.

برای شروع مسیر مهاجرت تحصیلی به آلمان، همین حالا اقدام کنید.
نام و نام خانوادگی(ضروری)
این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

برترین دانشگاه‌های ترکیه چه دانشگاه‌هایی هستند؟

اطلاع از برترین دانشگاه‌های کشور ترکیه برای گرفتن پذیرش تحصیلی از این کشورها، از اهمیت بالایی برخوردار است. در همین راستا، لیست برخی از برترین دانشگاه‌های کشور ترکیه را در ادامه ذکر نمودیم:

  1. دانشگاه فنی خاورمیانه Middle East Technical University (METU)
  2. دانشگاه بغازیچی Bogazici University
  3. دانشگاه فنی استانبول Istanbul Technical University
  4. دانشگاه فنی خاورمیانه Middle East Technical University
  5. دانشگاه حاجت تپه Hacettepe University
  6. دانشگاه استانبول Istanbul University
  7. دانشگاه تد Ted University
  8. دانشگاه بیلکنت Bilkent University
  9. دانشگاه کادیر هاس Kadir Has University
  10. دانشگاه Acıbadem University
  11. دانشگاه Bahçeşehir University
  12. دانشگاه بغازیچی

سوالات متداول درباره تحصیل در ترکیه

آیا تحصیل در ترکیه با معدل پایین امکان‌پذیر است؟

برای رشته پزشکی و دندان‌پزشکی، معدل باید بالای 15 باشد. همچنین رشته‌های دیگر نیز به معدل حداقل 14 نیاز است. به طور کلی باید توجه داشته باشید که هرچه معدل فرد بالاتر باشد، شانس گرفتن بورسیه برای او بیشتر است.

مدت زمان گرفتن ویزای تحصیلی ترکیه چقدر است؟

مدت زمان گرفتن ویزای تحصیلی ترکیه به مدت زمان دوره‌ای که قصد دارید در آن تحصیل کنید، تکمیل‌بودن یا ناقص‌بودن مدارک، مدت زمان انجام فرآیند اداری و … بستگی دارد. اما به طور کلی، پس از تکمیل مدارک و طی کردن فرآیند اداری، در حدود 3 تا 25 روز صدور ویزا به طول خواهد انجامید.

زمان پذیرش دانشگاه های ترکیه کی است؟

ثبت نام در دانشگاه‌های ترکیه، با توجه به این موضوع که هر دانشگاه شرایط مخصوص خود را دارا است، کمی نیاز به جست‌وجو دارد. ما در مقاله‌ای جداگانه کلیه دانشگاه‌های این کشور و زمان پذیرش آن‌ها را بررسی نموده‌ایم که برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید آن را مطالعه نمایید.

ثبت نام

شماره موبایل*