ویزای کاری ترکیه

بسیاری از افرادی که قصد مهاجرت کاری به خارج از کشور را دارند، قبل از هر چیز شرایط ویزا کاری ترکیه را جستجو می‌کنند. ترکیه یکی از کشورهای مهاجرپذیر است که تعداد قابل توجهی کارگر و متخصص خارجی در آن به کار و زندگی مشغول هستند. شرایط دریافت ویزای کار ترکیه قوانین مخصوص به خود را دارد و اطلاع از آن‌ها، حائز اهمیت است.

اگر می‌خواهید ببینید اخذ اقامت ترکیه از طریق کار چه شرایطی دارد و با مراحل گرفتن اقامت کاری ترکیه آشنا شوید، در این مقاله از موسسه درنای آبی همراه ما باشید.

cropped 04 1 - 1

نیاز به مشاوره دارید؟

کارشناسان درنای آبی در خدمت شما هستند.

مهاجرت به ترکیه

مزایای مهاجرت شغلی به ترکیه

هر ساله بسیاری از ایرانیان برای اخذ ویزای کار در ترکیه اقدام می‌کنند. شرایط مهاجرت به ترکیه از طریق کار، ساده‌تر از بسیاری از کشورها است؛ همین موضوع در کنار پیوندها و شباهت‌های فرهنگی، این کشور را به گزینه جذابی برای ایرانیان تبدیل می‌کند.

بعضی از مزایای اقامت کاری ترکیه شامل موارد زیر می‌شود:

  • امکان گرفتن شهروندی ترکیه بعد از ۵ سال
  • امکان درخواست ویزای شنگن برای ورود به اروپا
  • ورود و خروج به ترکیه بدون نیاز به اخذ ویزا
  • دسترسی به خدمات درمانی دولتی و خصوصی ترکیه برای شخص و خانواده
  • برخورداری از حقوق رسمی کار ترکیه و حداقل دستمزد
  • ارائه اقامت ترکیه به کلیه اعضای خانواده
  • امکان ثبت‌نام کودکان در مدارس و دانشگاه‌های دولتی ترکیه (بدون پرداخت شهریه)

 

انواع ویزا کاری ترکیه

بازار کار ترکیه پذیرای تعداد قابل توجهی از افراد با مدارک و تخصص‌های متفاوت از کشورهای گوناگون است که مهاجرت شغلی به ترکیه را انتخاب می‌کنند. لازم به ذکر است که درخواست ویزای کار ترکیه از طریق بخش خدمات کنسولی سفارت‌ها یا مراجعه به مراکز اتباع خارجی در این کشور امکان‌پذیر خواهد بود.

افرادی که برای گرفتن ویزا کاری ترکیه اقدام می‌کنند، با توجه به تخصص و تحصیلات خود می‌توانند برای اخذ یکی از انواع ویزای زیر درخواست دهند:

  1. ویزای کاری مناطق آزاد
  2. ویزای خبرنگاران خارجی
  3. ویزای اساتید و اعضای هیئت علمی
  4. ویزای کاری اشتغال/ اشتغال خاص
  5. ویزای کاری مشاغل مرتبط با مونتاژ و تعمیرات
  6. ویزای هنرمندان
  7. ویزای ورزشکاران

شرایط مهاجرت کاری و گرفتن اقامت کشور ترکیه از طریق کار

متقاضیان اخذ ویزای کار در ترکیه به جلب نظر مثبت یک کارفرمای مستقر در این کشور احتیاج دارند. کارآفرین‌های ترکیه که سرمایه ثبتی حداقل ۱۰۰,۰۰۰ لیر دارند به ازای استخدام هر پنج کارگر ترک می‌توانند یک کارگر خارجی استخدام کنند.

افرادی که می‌خواهند برای گرفتن اقامت کاری ترکیه اقدام کنند باید با ویزای توریستی با اعتبار حداقل یک ماهه وارد این کشور شوند. سپس با همکاری شرکت مورد نظر می‌بایست مدارک لازم را تکمیل کنند و به مراکز دولتی تحویل دهند. دریافت ویزا کاری ترکیه معمولاً ۳۰ تا ۴۵ روز طول می‌کشد.

به طور کلی، اخذ ویزای کار در ترکیه به دو روش اصلی امکان‌پذیر است:

  • به عنوان کارمند:
    • درخواست از داخل ترکیه: در این روش، کارفرما تمام مراحل اخذ ویزا را انجام می‌دهد و کارمند نیازی به اقدام مستقیمی ندارد. اما پیش از آن، متقاضی باید با ویزای توریستی وارد ترکیه شود و به دنبال کار بگردد. با توجه به محدودیت‌های اخیر در اعطای ویزای توریستی، این روش برای بسیاری از افراد دشوار شده است.
    • درخواست از خارج ترکیه: در این حالت، شرکت ترکیه‌ای درخواست ویزای کار را برای شما ارسال می‌کند و شما از طریق کنسولگری ترکیه در کشور خود مراحل اداری را پیگیری خواهید کرد.
  • به عنوان کارفرما:
    • در این روش، متقاضی باید یک شرکت در ترکیه تاسیس کرده و حداقل ۵ نفر نیروی کار ترک را بیمه کند. سپس می‌تواند برای خود و سایر کارمندان خارجی درخواست ویزای کار کند.

افرادی که مهاجرت و کار در ترکیه را انتخاب می‌کنند بعد از هشت سال کار در این کشور واجد شرایط دریافت اقامت کاری دائم خواهند بود. آنها همچنین از همان سال اول می‌توانند از مزایای اقامت کاری ترکیه برای اعضای خانواده خود مثل دسترسی به خدمات درمانی و آموزشی دولتی و رایگان بهره‌برداری کنند.

مدارک مورد نیاز برای مهاجرت کاری به کشور ترکیه

یکی از مهم‌ترین مدارکی که برای اخذ اقامت ترکیه از طریق کار به آن نیاز دارید گواهی عدم سوء پیشینه است. با داشتن این گواهی و عقد قرارداد کاری با یک کارفرمای ترکیه‌ای می‌توانید ویزای کاری ترکیه را دریافت کنید.

افرادی که مهاجرت و کار در ترکیه را انتخاب می‌کنند، برای این منظور باید در یک جلسه مصاحبه رسمی شرکت کنند و مدارک لازم برای ویزای کار ترکیه را تحویل دهند. این کار می‌تواند در سفارت ترکیه در کشور یا شهر مورد نظر متقاضی انجام شود. همچنین متقاضیانی که با ویزای توریستی به ترکیه سفر می‌کنند، برای انجام مصاحبه‌ی ویزا کاری ترکیه می‌توانند به مراکز مربوطه مراجعه نمایند.

بعضی از مدارکی که از متقاضیان گرفتن ویزا کار ترکیه درخواست می‌شود شامل موارد زیر است:

  • کارفرما: کارفرمایان می‌توانند برای خود و کارمندان خود درخواست ویزای کار کنند. آن‌ها موظف هستند مدارک شرکت مانند بیمه و برگه ثبت شرکت را ارائه دهند.
  • کارمند: کارمندان معمولاً مدارک شخصی خود مانند گذرنامه، مدارک تحصیلی و رزومه را ارائه می‌دهند. همچنین، برگه نفوس و قبض محل سکونت از مهم‌ترین مدارکی هستند که متقاضی کار بایستی آن‌ها را ارائه کند.

هزینه مهاجرت از طریق کار به کشور ترکیه

افرادی که برای اخذ ویزا کاری ترکیه اقدام می‌کنند به ارائه مدارک اجاره منزل و ثبت بیمه درمانی و پرداخت هزینه‌های آن نیاز دارند. هزینه ویزای کاری ترکیه که متقاضیان در کشور خود باید به بخش خدمات کنسول سفارت ترکیه پرداخت کنند با توجه به مدت زمان ویزای کاری درخواستی تعیین می‌شود.

قیمت ویزای کار ترکیه بسته به عوامل مختلفی از جمله نوع ویزا، مدت اعتبار آن، شرایط متقاضی و همچنین نرخ ارز در زمان درخواست متفاوت است. به همین دلیل، نمی‌توان یک رقم ثابت برای هزینه ویزای کار ترکیه تعیین کرد.

موسسه مهاجرتی درنای آبی؛ همراه شما در مسیر مهاجرت کاری به کشور ترکیه

اگر تصمیم خود را برای مهاجرت شغلی گرفته‌اید و می‌خواهید با نحوه گرفتن ویزای کار در ترکیه و هزینه مهاجرت کاری به ترکیه از نزدیک آشنا شوید، کافی است برای مشاوره با موسسه مهاجرتی درنای آبی تماس بگیرید.

نکته جالب توجه این است که یکی از شعبه‌های بین‌المللی موسسه درنای آبی در شهر استانبول قرار دارد که در زمینه مهاجرت به استانبول برای کار می‌تواند به شما کمک کند. به این ترتیب اگر می‌خواهید ویزای کار تضمینی ترکیه را دریافت کنید و مهاجرت شغلی به کشور همسایه‌ی ایران را تجربه کنید، برای گرفتن وقت مشاوره با موسسه درنای آبی اقدام کنید.

برای شروع مسیر دیافت ویزای کاری ترکیه، همین حالا اقدام کنید.

نام و نام خانوادگی(ضروری)
این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

شرایط تمدید ویزای کاری کشور ترکیه

افرادی که تجربه کار در ترکیه دارند و ویزای یک ساله کاری گرفته‌اند، ۶۰ روز پیش از موعد اعتبار باید برای تمدید آن اقدام کنند.

آنها برای تمدید ویزای کاری در ترکیه لازم است مدارک زیر را ارائه دهند:

  1. فرم تکمیل شده درخواست کار با امضای کارفرما
  2. فرم درخواست ویزای ویژه شاغلین خارجی
  3. قرارداد امضا شده و ثبتی بین کارفرما و متقاضی
  4. کپی جواز کسب کارفرما
  5. گواهی ترخیص مالیاتی
  6. شماره تامین اجتماعی متقاضی همراه با اظهارنامه عدم بدهی