مدارک و مراحل اخذ پذیرش تحصیلی

شرایط و مراحل اخذ پذیرش تحصیلی در دانشگاه های مختلف متفاوت است اما همه آنها یک سری نقاط مشترک دارند که باید این مراحل را جهت دریافت پذیرش تحصیلی طی کنید. در این مقاله این مراحل را خواهید خواند.
عناوین مقاله

اقدام برای پذیرش تحصیلی از هر دانشگاهی مهم‌ترین و اصلی‌ترین قدم مهاجرت تحصیلی است. شرایط، مدارک و مراحل دریافت پذیرش تحصیلی در برخی از مراحل در همه‌ی کشورها و دانشگاه‌ها یکسان است و برخی از مراحل اخذ پذیرش تحصیلی در هر کشور یا هر دانشگاه ممکن است متفاوت و منحصر به فرد باشد.

در این بخش قصد داریم تا مراحل عمومی دریافت پذیرش و حتی شرایط منحصر به فرد و مدارک مورد نیاز برای پذیرش تحصیلی هر کشور را با هم بررسی کنیم. ولی برای اطمینان بیشتر، بهتر است قبل از هر اقدامی سایت دانشگاه مورد نظر خود را نیز چک کنید.

شرایط اخذ پذیرش تحصیلی در اروپا

اگر  رویای مهاجرت و تحصیل در اروپا را دارید، اگر به دنبال ساختن یک رزومه تحصیلی قوی در بهترین دانشگاه‌های جهان برای آینده شغلی خود هستید، و اگر علاقه به آشنایی با محیط‌ها و تجربه‌های جدید را دارید، پیشنهاد ما به شما این است که به دنبال مهاجرت از طریق تحصیل در اروپا باشید. بهترین دانشگاه‌های برتر جهان در اروپا قرار دارد.

کشورهایی مثل آلمان و فرانسه، تحصیل رایگان در اروپا را ارائه می‌دهند و در مقایسه با کشورهای گران‌قیمت مانند انگلستان و مجارستان نیز شرایط تحصیل با هزینه کمتری را برای دانشجویان فراهم کرده‌اند. مدارک دانشگاه‌های اروپایی جزو معتبرترین مدارک جهانی محسوب می‌شوند و برای فارغ‌التحصیلان امکان ادامه تحصیل یا کار در سایر کشورها را فراهم می‌کنند.

مراحل پذیرش در دانشگاه‌های اروپا

ممکن است اپلای و تحصیل در خارج از کشور یکی از دغدغه‌های شما باشد. در این قسمت جهت تسهیل و آرامش خاطر شما روند کلی اپلای را برایتان توضیح می‌دهیم. مراحل کلی اپلای در مقطع کارشناسی معمولا به شرح زیر است، اما درنظر داشته باشید که برای هر دانشگاه ممکن است یکسری تفاوت‌های جزئی داشته باشد که برای آگاهی از آن باید به وب‌سایت رسمی دانشگاه مراجعه کنید.

1- انتخاب دانشگاه و رشته مورد علاقه

 ابتدا باید دانشگاه و رشته مورد نظرتان را انتخاب کنید. مطالعه دقیق درباره برنامه‌های تحصیلی، شهر و شرایط زندگی در هر کشور می‌تواند به شما کمک کند تا تصمیم بهتری بگیرید.

موسسه درنای آبی

قبل از تصمیم‌گیری، حتما از کارشناسان مشاوره بگیرید.

متخصصان درنای آبی در خدمت شما هستند:

2- شرایط پذیرش دانشگاهِ انتخابی خود را مطالعه کنید

برای اطلاع از نحوۀ پذیرش دانشگاه باید به وب‌سایت رسمی آن مراجعه کنید، مدارکی که باید ارائه کنید را آماده کنید. در این مقاله به این مدارک اشاره خواهیم کرد.

3- جمع‌آوری مدارک

درنهایت نوبت گردآوری مدارک است، مدارکی مانند مدرک دیپلم، ترجمه رسمی آن به انگلیسی یا زبان کشور مقصد، مدرک زبان، رزومه، توصیه‌نامه و دیگر مدارک مرتبط.

4- از طریق پورتال‌های آنلاین ثبت نام کنید

برخی دانشگاه‌ها سیستم‌های آنلاینی دارند که شما باید در آن جا یک حساب کاربری شخصی برای خود بسازید و اطلاعاتتان را در آن وارد کنید.

5- پرداخت هزینه‌های ثبت نام

جهت پذیرش در بعضی از دانشگاه‌ها ابتدا باید هزینه‌ای مشخص را پرداخت کنید. این مبلغ بسته به دانشگاه متفاوت است.

6- ارسال مدارک

مدارک خود را برای دانشگاه ارسال کنید. این مورد از طریق سیستم آنلاین، پست یا ایمیل می‌تواند انجام شود.

7- آزمون‌های زبان

نمرات آزمون‌های زبانی که در آن‌ها شرکت کرده‌اید را برای دانشگاه بفرستید. آزمون‌هایی مانند IELTS  یا TOEFL  موردقبول اکثر دانشگاه‌ها هستند.

8- مصاحبه (در برخی موارد)

برخی دانشگاه‌ها از شما می‌خواهند که در مصاحبه حضوری یا آنلاین شرکت کنید.

9- درخواست ویزا

اگر مشتاقید در اروپا تحصیل کنید، باید برای دریافت ویزای تحصیلی (ویزای دانشجویی) درخواست دهید.

10- پیگیری وضعیت اپلای

پس از انجام همۀ کارها وضعیت پیشرفت اپلای خود را پیگیری کنید. از طریق تماس با دانشگاه یا وب‌سایت آن می‌توانید این مورد را انجام دهید

مدارک موردنیاز جهت اپلای دانشگاه های اروپا

  1. پاسپورت اسکن شدۀ معتبر
  2. فرم‌های مرتبط با درخواست شما
  3. ریزنمرات مدارک تحصیلی همراه با ترجمۀ آن‌ها
  4. رزومه (CV)
  5. انگیزه‌نامه (SOP)
  6. توصیه‌نامه (LOR)
  7. هزینه‌های درخواست (اپلیکیشن فی)
  8. مدرک زبان انگلیسی یا ایتالیایی
  9. لیست تمکن مالی
  10. آزمون‌های موردنیاز مانند آیلتس، تافل، GRE، GMAT، SAT 

آیلتس آکادمیک (با حداقل نمرۀ 6) / تافل (با حداقل نمرۀ 78) / تولیمو (با حداقل نمره 600) / FCE (با حداقل نمره 169)

شرایط اخذ پذیرش تحصیلی آمریکا

یکی از رویاهای جوان‌ترها و دانشجوها برای ادامۀ تحصیلات و زندگی، بی‌شک تحصیل در آمریکا می‌باشد. در این قسمت سعی داریم روند کلی مهاجرت به آمریکا را برای شما شرح دهیم تا با روند آن بیشتر آشنا شوید.

مراحل گرفتن پذیرش تحصیلی از دانشگاه‌های آمریکا

همان‌طور که می‌دانید، هر ساله تعداد زیادی از افراد به منظور بهره‌بردن از امکانات تحصیلی بهتر و کسب مدرک تحصیلی معتبرتر، به کشورهای دیگر با دانشگاه‌های با رتبه‌بندی جهانی بالا مهاجرت می‌کنند. یکی از کشورهایی که به دلیل وجود دانشگاه‌های معتبر با رتبه‌بندی بالا بسیار مشهور و محبوب است، کشور آمریکا می‌باشد.

مراحل اصلی برای اپلای در دانشگاه‌های آمریکا جهت مهاجرت تحصیلی به آمریکا عبارت‌اند از:

1- انتخاب دانشگاه و رشته تحصیلی

قبل از هر چیزی، باید دانشگاه‌های مورد نظرتان را بررسی کرده و رشته تحصیلی مورد علاقه‌تان را انتخاب کنید. این انتخاب بر اساس مواردی مانند رتبه دانشگاه، مکان جغرافیایی، محتوای برنامه تحصیلی و... می‌باشد

2- آماده‌سازی مدارک اپلای

باید مدارک مورد نیاز را جمع‌آوری کنید. این ممکن است شامل ترجمه مدارک به انگلیسی، مدارک تحصیلی (مثل مدرک دیپلم و ترانسکریپت نمرات)، رزومه، توصیه‌نامه و... باشد.

3- آزمون‌های استاندارد تخصصی

بسیاری از دانشگاه‌ها برای پذیرش دانشجویان بین‌المللی، نمره آزمون‌های استاندارد مانند TOEFL یا IELTS برای تعیین سطح زبان انگلیسی و GRE یا GMAT برای ارزیابی توانایی‌های تحلیلی و علمی شما نیاز دارند

4- تکمیل فرم آنلاین پذیرش

بعد از انتخاب دانشگاه، باید فرم درخواست آنلاین دانشگاه را تکمیل کنید. این فرم شامل اطلاعات شخصی، تحصیلات، تجربیات و...

5- دریافت توصیه‌نامه قوی

اغلب دانشگاه‌ها از شما توصیه‌نامه‌ای می‌خواهند که در آن افرادی متخصص مانند اساتید شما دربارۀ توانمندی‌ها و شایستگی‌هایتان صحبت کرده‌اند.

6- انتخاب و ارسال نمونه‌های کار مرتبط

گاه برخی از دانشگاه‌ها از شما می‌خواهند که نمونه پروژه و یا مقالات خود را ارائه دهید. این مورد بیشتر برای اپلای کارشناسی ارشد و دکتری است و کمتر دانشگاهی در مقطع کارشناسی از شما ارائه نمونه کار و مقاله می‌خواهد. دانشگاه‌ها برای پذیرش شما بیشتر بر نمرات مقاطع قبلی و نمرات آزمون‌های زبان شما متمرکز هستند.

7- پرداخت هزینه‌های موردنیاز

باید هزینه درخواستی یا هر گونه هزینه دیگر مرتبط با فرآیند اپلای را پرداخت کنید.

8- مصاحبه (در برخی موارد خاص)

بعضی دانشگاه‌ها ممکن است برای برخی رشته‌ها یا برنامه‌ها، مصاحبه تلفنی یا ویدئویی را جهت ارتباط مستقیم با شما در نظر بگیرند

9- گزینش متقاضیان مبتنی بر عملکرد

برخی دانشگاه‌ها متقاضیان را صرفا براساس عملکردشان می‌پذیرند. به این معنی که نمرات ترانسکریپت‌ها، آزمون‌های استاندارد و سوابق کاری مهمترین معیارها جهت پذیرش شما هستند.

10- دقت در تاریخ و مهلت ارسال مدارک و ثبت نام

حتماً به مهلت‌های ارسال مدارک توجه کنید و اطمینان حاصل کنید که همه مدارک به موقع ارسال شوند.

بعد از اتمام این مراحل، دانشگاه‌ها نتایج اپلای شما را بررسی کرده و اطلاعات پذیرش یا رد شما را ارسال خواهند کرد. بهتر است با دقت و توجه مراحل را طی کنید تا فرآیند اپلای‌تان با موفقیت پیش برود.

مدارک موردنیاز جهت اپلای

  1. مدارک تحصیلی قبلی (ترجمه‌شده به زبان انگلیسی)
  2. ریزنمرات مقاطع قبلی
  3. پاسپورت اسکن‌شده
  4. دو قطعه عکس
  5. رزومه (CV)
  6. انگیزه‌نامه (SOP)
  7. توصیه‌نامه (LOR)
  8. مدارک آزمون‌های زبان انگلیسی مانند آیلتسIELTS  (حداقل نمره 6.5)، تافل TOEFL (نمره 78 به بالا) و دیگر آزمون‌ها مانند SAT، ACT، GRE  و …

شرایط دریافت پذیرش تحصیلی کانادا

در دهه‌های اخیر، تعداد زیادی از دانشجویان بین‌المللی علاقمند به ادامه تحصیل در دانشگاه‌های کانادا شده‌اند و به همین دلیل، اپلای به دانشگاه‌های کانادا به شدت گسترش یافته است. در ادامه شرایط، مدارک و مراحل مهاجرت تحصیلی به کانادا را بررسی خواهیم کرد.

شرایط و روند پذیرش در دانشگاه‌های کانادا

اگر می‌خواهید تحصیلات خود را در کشور کانادا ادامه دهید، بهتر است صفر تا صد روند مهاجرت را بدانید تا این فرایند راحت‌تر و بدون مشکل پشت سر بگذارید. در زیر تمام آنچه را که لازم است بدانید برای شما شرح می‌دهیم.

در کل روند اپلای شامل مراحل زیر است:

1- بررسی دانشگاه‌ها و رشته‌های کانادایی

با تحقیق در مورد دانشگاه‌های کانادا و برنامه‌هایی که ارائه می‌دهند شروع کنید. عواملی مانند موقعیت مکانی، اعتبار آن‌ها، هزینه‌های تحصیل و بورسیه‌های موجود را در نظر بگیرید. لیستی از دانشگاه‌هایی که با علایق و اهداف شما همسو هستند تهیه کنید.

2- رشته‌ای که به آن علاقه دارید را انتخاب کنید

رشته‌ای را انتخاب کنید که بیشترین تطابق را با اهداف آینده و علاقمندی‌های شما دارد.

3- شرایط پذیرش را بررسی کنید

هر دانشگاه شرایط پذیرش خاصی دارد و برای هر یک باید مدارکی جداگانه را ارائه کنید. مثلا این مدارک ممکن است شامل ریز نمرات دبیرستان، نمرات آزمون‌های استاندارد و ملی مانند SAT/ACT باشد. همچنین شما موظفید توصیه‌نامه، انگیزه‌نامه و دانش زبان انگلیسی خود را ارائه کنید. برای اثبات اینکه شما از دانش زبانیِ بالایی برخوردارید می‌توانید در آزمون‌های آیلتس، تافل، دولینگو و ... شرکت کنید.

4- ثبت آنلاین درخواست

اکثر دانشگاه‌های کانادا پورتال‌های درخواست آنلاین دارند. یک حساب کاربری در پورتال درخواست دانشگاه ایجاد کنید و فرم درخواست را پر کنید. شما باید اطلاعات شخصی، سابقه تحصیلی و مطالب مرتبط با درخواست خود را آپلود کنید.

5- پرداخت هزینه‌های درخواست

برای هر دانشگاهی که برای آن درخواست می دهید، هزینه درخواست را بپردازید. هزینه‌ها می‌تواند برای هر دانشگاه و برنامه متغیر باشد.  

6- ارسال رونوشت (Transcript)

ریز نمرات دبیرستان خود را به زبان انگلیسی یا فرانسوی ترجمه کنید و سپس آن‌ها را ارسال کنید.

7- ارسال نمرات آزمون‌ها به دانشگاه

در صورت نیاز، نمرات آزمون‌هایی که در آن‌ها شرکت کرده‌اید را ارسال کنید. مانند SAT یا  ACTو همچنین نمرات آزمون مرتبط با مهارت‌های زبان انگلیسی را ارسال کنید.

8- تهیه توصیه نامه (Recommendation Letter)

در صورت نیاز، توصیه‌نامه‌هایی از معلمان، مشاوران یا سایر افراد مرتبط که می‌توانند دربارۀ توانایی‌ها و شخصیت شما اظهارنظر کنند، ارائه دهید.

9- تهیه انگیزه‌نامه (SOP)

انگیزه‌نامه‌ای دربارۀ اهداف تحصیلی و دلایل انتخاب رشته و دانشگاهِ خود بنویسید.

10- پیگیری پیشرفت درخواستتان

از طریق پورتال آنلاین دانشگاه، وضعیت درخواست خود را زیر نظر داشته باشید. برخی از دانشگاه‌ها ممکن است به مدارک یا اطلاعات بیشتری نیاز داشته باشند، بنابراین در صورت درخواست، آماده ارائه آن‌ها باشید.

11- پذیرش و ویزا

در صورت قبولی، دستورالعمل‌های دانشگاه را برای پیش بردن روند درخواستتان و پرداخت هرگونه هزینه‌ اضافی دنبال کنید. برای دانشجویان بین‌المللی، شما باید از طریق وب‌سایت مهاجرت، پناهندگی و شهروندی کانادا (IRCC) برای ویزای تحصیل (ویزای دانشجویی) اقدام کنید.

به یاد داشته باشید که فرآیندهای درخواست خاص ممکن است از دانشگاهی به دانشگاه دیگر متفاوت باشد، بنابراین بسیار مهم است که دستورالعمل‌های ارائه شده توسط هر دانشگاه را به دقت بخوانید و دنبال کنید. همچنین توصیه می‌شود که روند درخواست را زودتر شروع کنید تا مطمئن شوید که زمان کافی برای جمع‌آوری تمام مدارک مورد نیاز و رعایت دستورالعمل‌ها را دارید.

مدارک موردنیاز برای اپلای در کانادا

مدارک زیر، از مدارک عمومی است که اکثر دانشگاه‌ها برای پذیرش شما نیاز دارند، اما گاه برخی از دانشگاه‌ها به مدارک دیگری نیز نیاز دارند و برای آگاهی از این مسئله باید به وب‌سایت رسمی آن‌ها مراجعه کنید.

  1. پاسپورت اسکن شدۀ معتبر
  2. آزمون IELTS (حداقل نمره 5 به بالا)
  3. نمرۀ آزمون GRE)، (GMAT و یا اگر می‌خواهید به زبان فرانسوی تحصیل کنید، نمرۀ آزمون‌های (TCF,TCE)
  4. ریزنمرات ترجمۀ شدۀ مقاطع تحصیلیِ قبلی از جمله مقطع کارشناسی
  5. مدارک تحصیلیِ معادل‌سازی شده توسط یک سازمان معتبر مانند (WES)
  6. رزومه (CV)
  7. انگیزه‌نامه (SOP)
  8. توصیه‌نامه (Recommendation Letter)
  9. مقاله‌های شما
  10. نمونه‌های پژوهش و دستاوردهای شما

ما در کنار تو هستیم، تا مسیر مهاجرتی آسانی را طی کنی.

برای رزرو وقت مشاوره کافی است تلفن تماس خود را ثبت کنی.

رزرو مشاوره مهاجرت

مشاور مهاجرت کاری، کانادا و امریکا مشاور مهاجرت تحصیلی و اروپا
تصویر رحیم نائینی
رحیم نائینی
تخصص: مهاجرت تحصیلی و مهاجرت به کشورهای اروپایی | رحیم نائینی از سال 1402 فعالیت خود را در حوزه مهاجرت آغاز نمود. او یک مشاور مهاجرت تحصیلی باتجربه شناخته می شود که در پرونده‌های مهاجرتی خود، بیش از 95% موفقیت داشته است. رحیم نائینی با حدود 1 سال فعالیت مداوم و تخصصی در این زمینه، به عنوان یک مشاور مهاجرت تحصیلی به کشور آلمان، انگلیس، ایتالیا، ترکیه، فرانسه، اتریش، فنلاند، هلند، پرتغال و… با اشراف کامل به تمام قوانین و تبصره‌های قانونی این حوزه توانمندی قابل‌توجهی در ارائه مشاوره‌های تخصصی و دقیق دارد. رحیم نائینی در طول سابقه فعالیتی خود با بیش از 1203 نفر متقاضی مهاجرت به کشورهای اروپایی از طریق تحصیل در ارتباط بوده و به تمامی آن‌ها بهترین راه‌ها و شرایط برای مهاجرت را ارائه کرده است. از تعداد ذکر شده، حدود 500 نفر، با توجه به شرایط مناسبی که برای مهاجرت داشته‌اند، با مؤسسه درنای آبی قرارداد بسته و توانستند با کمک‌های رحیم نائینی، مشاور مهاجرت تحصیلی به اروپا و دیگر کشورها، به کشور و مقصد مورد نظر خود، مهاجرت کنند.

برای شروع مسیر مهاجرت، تلفن خود را ثبت کنید تا مشاوران درنای آبی شما را راهنمایی کنند.

نام و نام خانوادگی(ضروری)
این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *